Avui més que mai apostem per l'Educació Global Real

"Treballem per una educació amb mentalitat oberta que permeti els alumnes convertir-se en ciutadans globalitzats, solidaris i responsables"


  • Comparteix:

vicenc.gandol

Vicenç Gandol


Publicat: el 2/mar/21
Els experts |
PDF

Aquest any de pandèmia ens ha impartit a tots lliçons importants, però si en poguéssim ressaltar alguna a nivell educatiu, seria la responsabilitat que significa viure en un món tan globalitzat com el d'avui en dia. Per això, estem més convençuts que mai de la importància que tenen els programes del Batxillerat Internacional en el nostre projecte educatiu i de les grans oportunitats que aquests ofereixen a totes les etapes per a un aprenentatge global real.

Poder impartir el continu dels programes ha estat un projecte ardu i llarg per arribar fins avui, quan ja impartim els tres programes del Batxillerat Internacional des de P3 fins a 2n de Batxillerat. Triem aquest tipus de currículum a la recerca d'una educació amb mentalitat oberta que permeti els alumnes convertir-se en ciutadans globalitzats, solidaris i responsables, capaços de veure el món des de diverses perspectives i ser crítics amb les seves pròpies accions i aprenentatges.

És cert que la immersió en anglès és molt important. De fet, a Agora Sant Cugat tenim tres llengües vehiculars i l'anglès n'és una, però parlar d'educació internacional va molt més enllà. Es tracta de comprensió i respecte de les diferents cultures i llengües, de formar adults capaços d'analitzar i diferenciar els problemes reals i desenvolupar la seva creativitat i les seves habilitats personals perquè trobin solucions al seu abast. Es tracta de convertir-los en protagonistes i gestors del seu aprenentatge, l'única via perquè sentin veritables ganes d'aprendre i que aquests aprenentatges els durin per a tota la vida. L'objectiu és orientar-los perquè trobin i potenciïn els seus talents individuals, però que siguin també persones comunicatives, proactives, curioses i empàtiques. Una altra cosa que ens ha ensenyat la pandèmia a tots és la importància real d'aquestes aptituds.

Una àmplia comunitat internacional i local unides són, sens dubte, un altre avantatge per a un projecte internacional. Agora té una àmplia amalgama de més de 60 nacionalitats i cultures dins de l'escola, això permet que les lliçons de globalització siguin vivencials en el dia a dia. Els alumnes tenen l'oportunitat de veure la realitat des de diferents perspectives sense haver de sortir de la seva pròpia aula. Els esdeveniments internacionals en què participen al llarg de l'any escolar contribueixen també a això. Avui es duen a terme de manera remota, sens dubte una lliçó vivencial més per a ells, adaptar-se dia rere dia a les circumstàncies i trobar solucions als desafiaments globals que estem vivint en aquest any tan singular.

VICENÇ GANDOL és Director Agora Espanya i Agora Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.