Quaranta anys ensenyant art i disseny

"Al llarg de 40 anys hem orientat cap al món laboral i acadèmic a milers de joves"


  • Comparteix:

eva.virgili

Eva Virgili


Publicat: el 24/feb/21
Els experts |
PDF

L'Escola Municipal d'Art i Disseny té el seu origen l'any 1979 quan s'aproven els Estatuts del Patronat Municipal d'Educació per cobrir la necessitat de foment, cultiu i aprenentatge de l'art a Sant Cugat del Vallès. Pedagògicament l'escola pretenia adaptar-se a la necessitat d'expressió i creació de l'alumne i s'ordenava en dos nivells: classes per als adults de dibuix, ceràmica, tapís, esmalt, pintura i història de l'art, i tallers d'expressió plàstica per a infants i joves.

Ubicada primer en un pis al carrer Vallès i després al carrer Can Matas, al curs 1980-81 comença a impartir ensenyaments artístics reglats pel Departament d'Ensenyament fent els dos cursos comuns de les especialitats d'arts i oficis vinculats a la Llotja de Barcelona.

L'any 1984 l'Escola Municipal d'Art es trasllada a la Casa de Cultura, on compartirà la primera planta amb l'Escola de Música i el taller de plàstica per a infants i joves Triangle. La Casa de Cultura ja havia estat la seu de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l'Escola de Mestres essent punt de trobada d'activitats artístiques i socials. Al costat dels jardins del Monestir, la nostra escola es farà més present a la ciutat.

A partir de l'any 1986 creix en oferta educativa i alumnat incorporant nous plans d'estudis reglats, és aleshores quan l'Ajuntament cedeix l'edifici adjunt a la Casa Mónaco aprofitant que l'Institut Angeleta Ferrer es trasllada al nou equipament.

Aquest nou espai fa possible el projecte liderat per l'Artur Margalef, director del centre, de continuar amb la formació reglada dels cicles formatius d'Arts Plàstiques i Disseny i la formació artística de Tallers lliures d'art.

Des del 2013 que l'EAD s'ha especialitzat en cicles de la família de la Comunicació Gràfica i Audiovisual: Animació, Il·lustració, Gràfica Impresa, Gràfica Interactiva de grau superior, i el de grau mitjà d'Assistència al Producte Gràfic Imprès. És l'únic centre d'aquestes característiques de la ciutat i compta amb un equip docent de 30 persones, equipaments i infraestructura posada al dia, i des del 2014 disposem de la carta ECHE del programa Erasmus que ens autoritza les mobilitats internacionals d'estudis i de pràctiques.

Al llarg de 40 anys hem orientat cap al món laboral i acadèmic a milers de joves.

Fa uns dies, una exalumna va venir a buscar el títol i em va voler mostrar els seus treballs d'il·lustració i els seus projectes. Em va explicar que combinava la feina amb els estudis de grau. La conversa amb la Patricia és un tresor. És allà on tot acaba i comença. Els joves, l'ensenyament, el futur del nostre món.

EVA VIRGILI CARBONELL és Directora de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.