Els nous reptes de l'Angeleta

'Cal donar eines perquè el l'alumnat pugui encarar el demà ple d'il·lusió i amb una formació integral'


  • Comparteix:

jaume.fernandez

Jaume Fernández


Publicat: el 9/set/19
Els experts |
PDF

Per liderar cal fer equip. Per educar cal fer escola. Per anar endavant cal mirar el futur. I per fer-ho cal tenir arrels. És per això que els nous reptes d'enguany de l'Angeleta es basen en aquests quatre eixos principals:

Primer, farem equip, amb una organització coherent, amb equips de treball col·laboratius, amb l'impuls de la formació permanent del professorat, amb més coordinacions i més àmbits, tecnificat, plurilingüe, en constant transformació i immers en la recerca innovadora, amb l'objectiu de fer un centre educatiu que aprofita al màxim l'experiència, el potencial, els coneixements, habilitats i destreses i les voluntats del seu capital humà; un centre on els professionals siguin persones al servei de les persones.

Segon, farem escola, amb gran afecte cap al nostre institut, més proper, més nostre i més de tothom, un institut que vol que la gent se'l senti seu i se'l faci seu, on impliquem l'alumnat en tot un seguit de projectes educatius, on potenciem la cooperació, la neteja, l'adequació, l'adaptació i l'actualització d'espais, amb més comoditats i més serveis, amb més comunicació interna i externa i amb més indicadors i senyalitzacions, amb la finalitat que sigui més agradable per a tothom.

Tercer, avançarem tots junts, sense excloure ningú. Ens dirigim cap a un futur que, malgrat ser incert i ple de necessitats emergents, ens presenta moltes oportunitats. Evidentment, cal aprofitar-les, i això fem. Aprofitem les oportunitats d'aprofundir en les Arts Escèniques, en el Batxibac i en els intercanvis culturals tant d'anglès com de francès. Aprofitem les oportunitats per oferir als alumnes més idiomes i també llengües clàssiques, o per impulsar actuacions musicals pròpies. Aprofitem les oportunitats per oferir a tota la comunitat educativa una web i unes xarxes socials amb totes les notícies de les activitats de l'Angeleta. En fi, el nostre propòsit, que anem construint dia a dia, és el de donar eines perquè el nostre alumnat pugui encarar el demà ple d'il·lusió i amb una formació integral i un desenvolupament holístic.

Quart, caminarem amb la seguretat de tenir unes bones arrels, amb el respecte cap a la pròpia llengua, cultura i identitat, amb una mirada oberta i respectuosa cap a la convivència i la cohesió social, començant per la convivència i la cohesió de totes les persones que formen part d'aquest centre, fomentant així aprenentatges significatius i transversals.

Aquelles persones que liderem el projecte hem de saber posar-lo al servei del bé comú per transformar el futur en allò que volem. I això només és possible entenent que aquests reptes només es poden tirar endavant amb la conjunció de totes les sinergies que hi ha a l'institut. Que tingueu (tinguem) molt bon curs 2019/2020!

JAUME FERNÁNDEZ és director de l'institut Angeleta Ferrer i Sensat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.