Sant Cugat aixeca el teló de la temporada 2024-25 de les arts escèniques del país


  • Comparteix:

Sant Cugat ha estat aquest dilluns la capital de les arts escèniques del país. El Teatre-Auditori ha acollit la gala 'Catalunya aixeca el teló', amb què s'ha donat el tret de sortida a la temporada 2024-2025 dels teatres de Barcelona. Una trobada que ha arribat amb caràcter de celebració, després que s'hagin conegut les dades de la temporada passada: més de tres milions d'espectadors i més de 92 milions d'euros de recaptació.

La cerimònia ha comptat amb la presència de personalitats del món de les arts escèniques i també representants polítics: des de l'alcalde, Josep Maria Vallès, fins al president de la Generalitat, Salvador Illa, passant pel president del Parlament, Josep Rull, i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, entre d'altres.



L'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i els Teatres Públics de Barcelona han celebrat que s'han fet més espectacles i funcions que mai amb 1.235 nous projectes (amb 13.035 funcions) i una ocupació mitjana del 61,6%. El 65% dels muntatges han estat produccions catalanes. El català s'ha representat en el 39% de les produccions i el castellà en el 30%.

La gala 'Catalunya aixeca el teló' ha tingut lloc per primera vegada fora de Barcelona. Aquesta 23a edició ha arribat al Teatre-Auditori sota el lema 'El teatre no té edat', tot fent un reconeixement a tots aquells que "fa molts anys, més que actuar, o dirigir, o construir vestuari i escenografies, feien teatre". Però també, l'expertesa dels seus professionals -posant en valor les trajectòries artístiques passades i actuals, així com les empreses que han permès assolir la maduresa del sistema teatral a Catalunya.

Ha estat una cerimònia dirigida per Paco Mir, amb Carme Conesa de mestra de cerimònies, que s'ha acompanyat d'actuacions artístiques totes les arts escèniques.

La gala també ha servit per lliurar la menció honorífica d'ADETCA Premi Catalunya de Teatre a la companyia Dagoll Dagom per la seva carrera dedicada al teatre i al públic, coincidint amb el comiat dels escenaris de l'històric col·lectiu teatral.

Durant la gala s'ha confirmat el retorn de la iniciativa Cap Butaca Buida, que va aplegar 55.000 espectadors la temporada passada en 145 sales de tot el país. La segona edició del repte col·lectiu es farà el 22 de març de 2025.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.