El pla de millora de la Floresta acaba la primera fase amb intervencions a 41 carrers


  • Comparteix:

La primera fase del Pla de Millora de la Floresta ha acabat aquest estiu amb les últimes actuacions dels 41 carrers que s'han adequat. Les obres han tingut un cost de 2,49 milions d'euros i, en total, s'han millorat i pavimentat 80.000 metres quadrats de carrer a partir d'un procés participatiu. El pla segueix a partir d'ara amb la redacció i licitació dels projectes de millora de les places de Pere Planas i del Centre i una petita actuació a la del Pont del Diari. L'any vinent, es posarà en marxa també la segona fase, que arranjarà passatges, escales i corriols, en una acció que hauria d'acabar el 2019.

L'objectiu del pla era pavimentar i millorar els carrers del barri per aconseguir així un ferm més estable i amb menys pols. També s'han aprofitat els treballs per millorar la xarxa d'aigua potable i hidrants en carrers on hi havia detectada alguna incidència. Els sectors on s'ha actuat són la Floresta Alta, Parés, Font del Fumet, Miradors, Porters, Casino, Turó del Sol, Muntanyesa Sud, Caqui i Golf.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha assenyalat que aquest pla serveix per posar fi a una reivindicació que ve de lluny al barri.

Damià Calvet

Això resol el dèficit històric de la Floresta en la urbanització i en els carrers.


La pavimentació s'ha fet d'acord amb les propostes dels veïns respectant 'el caràcter' de la Floresta. Ho ha explicat Calvet, que ha destacat la participació dels florestans.

Damià Calvet

La participació veïnal ha estat fonamental en la definició i en l'execució de les obres. Això enriqueix l'acció de l'administració.


El pla, que hauria d'estar acabat a finals de mandat, segueix ara amb l'arranjament de les places Pere Planas i del Centre. L'objectiu és fer actuacions per millorar l'accessibilitat i la seguretat vial. La del Pont del Diari, finalment, haurà d'esperar a la segona fase del pla perquè, segons Calvet, 'cal replantejar la mobilitat de tot el barri abans de modificar-la'. S'hi farà, això sí, una petita actuació de senyalització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.