Neix Worldcoo, la primera plataforma de micromecenatge per a cooperació


Temes relacionats

La plataforma de cooperació Worldcoo es presenta amb l'ajuda dels Gausacs (15/set/12)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Sergi Figueres i Aureli Bou, cofundadors de Worldcoo

D'esquerra a dreta, Sergi Figueres i Aureli Bou, cofundadors de Worldcoo

Worldcoo és la primera plataforma de micromecenatge pensada exclusivament per a projectes de cooperació. Una empresa social fundada pel santcugatenc Sergi Figueres i els barcelonins Aureli Bou i Bernat Mir, amb seu a EsadeCreapolis. L'objectiu de Worldcoo és trobar una solució a la crisi financera de les ONG.



En el marc de crisi actual, el micromecenatge, de l'anglès 'crowdfunding', és una sortida per a molts creadors a l'hora de trobar suport econòmic. Una pràctica molt habitual en la indústria musical i cinematogràfica que troba els seus orígens el 1997, quan el grup de rock britànic Marillion va fer una gira pels Estats Units subvencionada a partir de petits donatius en massa recaptats pels seus fans. Gairebé 20 anys després els arriba el torn als projectes de cooperació gràcies a Worldcoo, una empresa social que neix de l'embrió de l'Associació Catalana d'Enginyers per al Desenvolupament (ACED), creada pels mateixos tres fundadors: el santcugatenc Sergi Figueres i els barcelonins Aureli Bou i Bernat Mir.

La plataforma Worldcoo ha entrat en funcionament per democratitzar les inversions en accions socials, un mercat fins ara reservat als 'Business Angels' -així és com anomena l'elit econòmica europea a aquells inversors que dediquen quantitats milionàries a projectes de cooperació, a canvi d'una participació en accions-. El santcugatenc Sergi Figueres ha explicat que Worldcoo vol canviar les regles del joc proposant un model de cofinançament, o finançament mixt, sumant els esforços d'empreses patrocinadores i usuaris particulars que faran de mecenes a través de microdonatius.

Sergi Figueres

Worldcoo és la plataforma que aglutina totes les necessitats creant sinergies entre usuaris, empreses i ONG.


El finançament en massa està rebent una bona acceptació ara que les xarxes socials, les comunitats virtuals i la tecnologia de micropagament fan possible donacions ràpides i segures. Hi ha nombroses webs dedicades a finançar projectes musicals i cinematogràfics com Kickstarter, Indiegogo i Verkami. Tots ells estan enfocats al finançament de projectes culturals. Un dels fundadors de Worldcoo, Aureli Bou, assegura que el projecte trenca el monopoli per adherir-hi el sector de la cooperació, però no vol ser un rentat de cara per a les empreses.

Aureli Bou

No volem ser un rentat de cara per a les empreses. Som una eina de comunicació que no es basa en la filiació.


No totes les empreses podran participar del projecte. Worldcoo ha escrit un codi ètic de manera conjunta amb Intermón Oxfam per determinar els sectors que estarien vetats, com les tabaqueres, les pelleteres, el sector armamentístic i el de begudes alcohòliques d'alta graduació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.