La treballadora social de Càritas-Sant Cugat, Amèlia de Juan, explica els dos tipus de pobresa que hi ha a la ciutat.
Amèlia Juan
Per una banda, el número de nouvinguts que demana ajuda a Càritas va augmentant. Per altra banda, moltes famílies i persones del poble estan passant per moments difícils.
El 77% de les persones ateses per Càritas són persones sud-americanes, la majoria de les quals no superen els 40 anys d'edat. La pobresa a Sant Cugat es concreta, segons l'organització, en immigrants en situació de pobresa absoluta, en persones de la tercera edat que no poden pagar els seus lloguers i en sud-americans del sector serveis amb sous insuficients.
Escoltem Amèlia de Juan, que fa una crida a la societat santcugatenca.
Amèlia Juan
La pobresa té un rostre. Són els nostre veïns, viuen al poble i cal el compromís local de la gent. Es pot fer a través de la campanya de recollida d'aliments, fent-se soci de Càritas i també venint-hi a col·laborar com a voluntari.
Càritas-Sant Cugat assegura que al desembre és quan més persones s'acosten a l'organització per demanar ajuda. Per aquest motiu, l'entitat recorda que els propers dissabte16 i diumenge 17 es poden portar aliments tant a la Casa Abacial com a l'església del Monestir.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.