![Un vehicle dels Mossos d'Esquadra, que són els encarregats de la investigació policial del cas / Foto: ACN (Gemma Sánchez Bonel) Un vehicle dels Mossos d'Esquadra, que són els encarregats de la investigació policial del cas / Foto: ACN (Gemma Sánchez Bonel)](https://assets.cugat.cat/fotos/250210-mossos-esquadra-policia-a-acn-gemma-sanchez-bonel.jpg)
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra, que són els encarregats de la investigació policial del cas / Foto: ACN (Gemma Sánchez Bonel)
Les dones que han declarat aquest dilluns al matí en qualitat de testimonis i citades per la fiscalia van patir les agressions el 9 d'octubre de 2020, el 4 de novembre de 2020, el 15 de desembre de 2020, el 25 de gener de 2021, el 3 de febrer de 2021, el 21 d'abril de 2021 i el 30 d'abril de 2021. Totes van patir l'agressió abans de les 7 h, sovint fins i tot abans de les 6.30 h, en una zona fosca, de camí als FGC (perquè anaven a estudiar o a treballar). Cap d'elles va poder-li veure la cara perquè l'agressor la portava tapada, per un passamuntanyes o un 'buff', han explicat totes. Algunes han detallat, fins i tot, que duia guants. Només van fixar-se en els ulls "negres i brillants", ha explicat una de les víctimes, i en la seva força. Totes coincideixen que la roba que portava era de tipus "treballador tècnic, mecànic o obrer" i fosca. De fet, la qüestió de la roba ha estat molt preguntada per les lletrades, ja que les víctimes han oscil·lat entre el negre, el blau marí i el gris fosc, per descriure-la.
Les conseqüències emocionals i psicològiques que els hi va causar l'agressió també ha estat una pregunta recorrent durant el judici. Quatre de les set víctimes que han declarat han explicat que no han necessitat ajuda psicològica i mèdica després de l'agressió, tot i coincidir que no poden anar pel carrer soles si és fosc per la por que els genera. Les altres tres víctimes han explicat que sí que han necessitat ajuda psicològica i psiquiàtrica a causa d'un diagnòstic per estrès posttraumàtic. Les seves vides han canviat, no fan mai el mateix recorregut, eviten passar per la zona on van ser atacades, i dues han canviat de domicili.
Les víctimes tenien en el moment de l'agressió entre 17 i 50 anys.
Una víctima, a proposta de la defensa
Durant el judici ha declarat una vuitena víctima que va posar una denúncia per agressió el gener de 2020 després que l'home es masturbés davant d'ella amb els pantalons abaixats, a la porta d'un edifici d'habitatges on la dona treballava netejant l'escala comunitària. La dona ha explicat que la situació la va paralitzar i es va posar a tremolar. Com tenia el mòbil a la mà va pensar que podia fer veure que parlava amb algú, cosa que va provocar que l'agressor parlés. "Però que fas, per què truques?, si ho passarem bé", li va dir l'home. Una frase que la defensa ha fet servir per voler demostrar que l'atacant tenia un accent estranger, donant a entendre que no coincideix amb el perfil del presumpte agressor que estan jutjant. De fet, li ha preguntat si "recordava si era espanyol", qüestió a la qual la víctima ha respost que no, que tenia un accent "diferent" que a ella li recordava "a l'accent d'una amiga seva que creu que és bralisera". Aquesta vuitena víctima també descriu que l'home anava tot tapat i vestit amb roba fosca, però a diferència de les altres víctimes, considera que no se'l pot descriure com un home fort, sinó més aviat prim.La declaració de l'empresa
La responsable de l'empresa de manteniment d'ascensors, per la qual treballava l'acusat com a tècnic, ha declarat a proposta, també, de la defensa. L'home portava aproximadament 20 anys treballant a la companyia i ho feia a la zona de Sant Cugat. La cap de l'acusat ha explicat durant el judici que a petició dels Mossos d'Esquadra va facilitar-los els informes d'assistència del treballador que es feien a través d'uns codis QR que estaven a les instal·lacions dels clients de l'empresa (com Mercadona i FGC, entre d'altres). Una informació que li va ser requerida l'abril de 2020 i que l'empresa va facilitar a través de "molts i molts correus electrònics", ha dit. I ha afegit: "Cada dia o cada dos o tres dies enviàvem la informació a la policia", facilitant la geocalització de la persona que fitxa.Una altra qüestió que la policia va investigar va ser la roba de treball de l'empresa i que faciliten als tècnics. La responsable de la companyia ha explicat que van haver de donar molts tipus de roba i uniformes diferents "pantalons, dessuadores, jaquetes, roba d'hivern impermeable", ha dit la dona. Una roba, però, que canvia cada any. "Ara és gris amb ratlles taronges i potser en aquella època era, blava, crec, però no estic segura", ha afegit, a preguntes de la defensa.
La responsable de l'empresa ha explicat, responent a les preguntes de la fiscalia, que els tècnics "són lliures per moure's per la zona" de treball que tenen assignada i que en el cas de l'acusat que tenia un càrrec de tècnic superior podia desplaçar-se, fins i tot, a altres zones per fer suport a altres unitats, però amb prou autonomia per administrar-se el seu temps de treball.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.