Consells per una alimentació més sostenible

La nutricionista Cristina Garcia ens explica com menjar tenint en compte el medi ambient

Una caixa de verdures i fruites / Foto: CC0

Societat

Publicat ahir per Sara Bella

La reducció d'envasos plàstics, l'estalvi energètic i els productes de proximitat són les tres claus per fer més sostenible la nostra alimentació, segons explica la nutricionista i membre d'Íntima Salut per la dona, Cristina Garcia. Pel que fa als envasos, l'experta recomana substituir el plàstic per materials reutilitzables com el vidre. Per a la compra, aconsella portar túpers i bosses de roba per emmagatzemar els aliments reduir, així, els residus i l'impacte mediambiental.

Escolta-ho


Garcia també destaca la importància de minimitzar la despesa energètica al cuinar. Suggerix aprofitar tècniques com el 'batch cooking', que consisteix en cuinar en grans quantitats i aprofitar els recursos al màxim, utilitzant eines com l'olla a pressió o el forn. A més, anima a evitar el menjar ràpid, que acostuma a estar excessivament envasat i contribueix a l'excés de residus.

Finalment, Garcia subratlla que una dieta més sostenible hauria de centrar-se en aliments de proximitat i reduir el consum de proteïna animal, substituint-la per llegums i cereals, com marca la nova piràmide de la dieta mediterrània. Amb tot, l'experta considera que aconseguir una alimentació saludable i sostenible per a tothom és un gran repte, però amb petites accions individuals, com cuinar a casa i escollir aliments de qualitat, podem contribuir a combatre el canvi climàtic i preservar la nostra salut.