La passió pels trens té un punt de trobada a l'estació de Sant Joan

L'associació Amics del ferrocarril de Sant Cugat es dedica al modelisme ferroviari des de fa 12 anys


  • Comparteix:

Una de les maquetes dels Amics del ferrocarril / Foto: Amics del ferrocarril

Una de les maquetes dels Amics del ferrocarril / Foto: Amics del ferrocarril

Ara fa 12 anys un grup d'amants del modelisme i dels trens va decidir crear l'associació Amics del ferrocarril de Sant Cugat per compartir inquietuds i experiències relacionades amb aquesta afició. Actualment, l'entitat disposa d'un local de 150 metres quadrats cedit per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya dins mateix de l'estació de Sant Joan. L'espai, a més de permetre'ls tenir una visió privilegiada de les vies reals, també és un lloc de trobada per als aficionats.

ESCOLTA-HO


Amb diversos projectes entre mans, com la creació de mòduls que representin trams de la línia del Vallès, l'associació segueix buscant nous socis i activitats, amb l'objectiu de compartir la seva passió pel ferrocarril i el modelisme.

Construcció i manteniment

Les maquetes que exhibeixen al local són el reflex del treball i la dedicació dels seus 28 membres, que a través de diverses disciplines com l'electricitat, la fusteria o la informàtica, creen veritables obres d'art. La nova maqueta digitalitzada de l'associació permet un control més precís dels trens, integrant tecnologia avançada com els descodificadors, que permeten simular sons i efectes especials, millorant l'experiència del modelisme ferroviari.

Andreu Vidal i José Luis Chivas a l'estudi de Ràdio Sant Cugat

Andreu Vidal i José Luis Chivas a l'estudi de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

A banda del muntatge, també és necessari un manteniment continu dels models. En aquest sentit, la neteja de vies i rodes, així com el manteniment dels complexos mecanismes electrònics, és essencial per garantir el bon funcionament de les maquetes.

Què ha de tenir un bon modelista?

Per fer modelisme ferroviari, són necessàries diverses qualitats i habilitats. Primer, molta paciència, ja que el procés és lent i detallat. També és important tenir habilitats manuals i coneixements en fusteria, electricitat i, fins i tot, informàtica, per controlar els sistemes digitals dels trens. L'arquitectura i el disseny també són útils per planificar les estructures i les vies, assegurant que els trens puguin circular de manera òptima.

Finalment, la capacitat d'aprenentatge continu és essencial, ja que la tecnologia del modelisme evoluciona constantment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.