De la cria a la farina
Des de GrillCo asseguren que 100 grams de farina de grill proporcionen 70 grams de proteïna, 480 kilocalories, 900 mil·ligrams d'OMEGA3 i 50 mil·ligrams de vitamina B12. En canvi, la seva producció consumeix, només, 5 litres d'aigua, 1 m² de terra i emet 0,5 quilograms de CO2.Els empresaris controlen tot el procés de producció: des de la cria del grill fins a la seva transformació en farina. Els insectes creixen de manera intensiva en una nau que els santcugatencs han muntat a Osona. Al mes d'agost van introduir el primer lot de grills, que eren tres caixes amb prop de 15.000 grills provinents de la República Txeca, país en què es cria el grill de l'espècie Acheta domesticus, l'única permesa pel consum humà a la Unió Europea.
L'elaboració passa per un escaldat previ dels grills per després convertir-los en farina. ''El grill té un sistema nerviós molt simple, per la qual cosa el seu nivell de patiment és molt diferent del patiment d'un porc o d'una vedella. Amb l'escaldat, amb menys d'un segon ja estan morts i, així tampoc perden les propietats''. Els grills tenen una vida de 35 dies, quan arriben a aquesta edat és quan es duu a terme el procés de transformació en farina.
Quin gust té?
Segons Picornell, ''la farina de grill per si sola s'assembla al sabor d'una anou o del marisc. Al final, la closca d'un grill està feta del mateix material que la closca d'una gamba'', però quan es barreja amb altres aliments perd aquest gust. El santcugatenc recomana introduir la farina de grill en batuts o iogurts, per exemple. A GrillCo, de fet, volen enfocar les seves primeres vendes a partir de gener al sector esportiu i com a complement alimentari per a la gent gran perquè ''estem davant d'un superaliment''.Treure's prejudicis
Picornell és conscient de la quantitat de prejudicis que hi ha al voltant del consum d'insectes. ''Al sud d'Europa encara costa que la gent en mengi, però en alguns països del nord ja comencen a ser més habituals'', puntualitza Picornell.Francesc Picornell
Si comparem, per exemple, el que consumeixen 100 grams de vedella o 100 grams de grill, estem parlant que 100 grams de vedella, tenim calculat que necessiten uns 3.000 litres, mentre que 100 grams de grill necessiten 0,5 litres. Per la qual cosa, la diferència és espectacular.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.