Manel Sánchez: lluitador incansable i fill predilecte de Sant Cugat

Tots els partits, a excepció de Vox que s'ha abstingut, han aprovat concedir la distinció al "rei" de la ciutat


  • Comparteix:

L'activista veïnal Manel Sánchez ha estat condecorat amb la distinció, a títol pòstum, de fill predilecte de Sant Cugat pel seu compromís amb la ciutat. Completament vinculat amb l'associacionisme i peça clau del teixit social de la ciutat el ple municipal ha acordat amb els vots a favor de tots els partits (excepte de Vox, que s'ha abstingut) atorgar-li el guardó en una sessió extraordinària aquest dijous. Sánchez va estar implicat en diverses causes socials, com la defensa del medi ambient, va formar part de la junta de l'Ateneu i va ser membre del Club Muntanyenc i la Fundació Sant Cugat, a més de col·laborar en la recuperació del Concurs de Pessebres i l'Associació de Veïns de la Serreta d'on va ser president.

L'activista va morir el setembre de l'any passat. Implicat en diferents causes socials, com la defensa del medi ambient i la sostenibilitat, va participar en l'Agenda 21 i l'Agenda 2030 i va presidir la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat.

Sant Cugat s'acomiada així definitivament de Manel Sánchez, amb el record del seu "Hola, rei" característic amb què saludava aquells que se'l trobaven pels carrers.

Provinent del barri de Sants, Sánchez va arribar a Sant Cugat el 1985. Des d'aleshores, va estar vinculat amb un ampli ventall d'entitats, associacions i causes, entre elles la Festa de la Tardor, la Unipau i el Bosc Literari. La seva oposició a les retallades a la sanitat i la lluita per la regulació de les antenes de telefònica, entre d'altres, són part d'un llegat que ha motivat que desenes de persones participessin en l'homentatge d'aquest dijous.

Homenatge dels grups municipals

Tot assegurant que Sánchez va ser un "defensor incansable dels valors de la ciutat", l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha realçat "l'empremta" que l'activista ha deixat a la ciutat. Així ho ha fet també el grup municipal de Junts amb paraules de la portaveu, Cristina Paraira, que confia que l'homenatge servei per tornar-li, en part, "tota la generositat que ha tingut cap a la ciutat".

El portaveu d'ERC, Bernat Picornell, ha qualificat Sánchez de "lluitador", i ha destacat "la seva voluntat per tirar sempre endavant". El republicà ha aprofitat la intervenció per "reivindicar la vida associativa a la ciutat".

Per la seva banda, la portaveu del PSC, Elena Vila, l'ha recordat com una persona "compromesa que mai buscava el seu benefici personal". Un discurs que ha conclòs assegurant que "la ciutat queda una mica més orfa".

Per al portaveu del PP, Álvaro Benejam, és "un luxe comptar persones que posen part de la seva força vital al servei dels altres". El popular ha lloat la figura de Sánchez i ha lamentat que el reconeixement no li arribés en vida.

El portaveu de la CUP, Marco Simarro, ha remarcat el compromís de Sánchez: "Era una persona que feia poble amb molta consciència social, avui dia necessitaríem nous Manels", ha reflexionat.

Partint de la diferència d'opinions polítiques, el portaveu de Vox, Marcos Rodríguez, ha assegurat que "sempre reconeixeran la seva feina" i l'ha qualificat d'un "exemple d'entrega i servei a la ciutat".

Per al portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, aquest era "un reconeixement més que merescut i necessari". La seva passió per la natura i les seves tasques pel teixit associatiu de la ciutat són una "petjada inesborrable" de Sánchez, segons el representant dels comuns.

Fills predilectes de la ciutat:

  • Joan Fàbregas i Joan Llamas (2006)
  • Pep Blanes (2011)
  • Pilar Gefaell (2012)
  • la Penya Regalèssia (2014)
  • Pere Grau (2015)
  • Joan Tortosa (2017)
  • Gabriel Ferrater (2018)
  • Rudolf Häsler (2018)
  • Montserrat Obiols i Carmen Rojo (2019)
  • Arcadi Oliveres (2021)
  • Josep Pla-Narbona (2023)
  • Àngels Ribé (2023)
  • Marta Pessarrodona (2023)
  • Joan B. Culla (2024)
  • Manel Sánchez (2024)


    Josep Maria Vallès

    Avui ens reunim per retre homenatge a una figura que ha deixat una empremta a la nostra ciutat. El Manel Sánchez no només va ser un veí implicat en les qüestions quotidianes de la nostra ciutat sinó també un defensor incansable dels valors que ens defineixen com a societat. El seu compromís amb la millora dels serveis públics, el benestar col·lectiu i la preservació del nostre entorn natural és un exemple per a tots nosaltres.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.