Els versos d'Estellés i Papasseit s'abracen a la inauguració del Festival Nacional de Poesia

El Teatre-Auditori ha acollit aquest dimarts l'acte inaugural del Festival


  • Comparteix:

Els versos de Vicent Andrés Estellés i de Joan Salvat-Papasseit han sigut els protagonistes de l'acte inaugural del Festival Nacional de Poesia d'aquest dimarts al Teatre-Auditori. Jordi Boixaderas i Victòria Pagès han posat veu a les obres dels poetes davant d'un públic atent, en un recital en què han repassat els seus escrits sobre l'amor, la mort, el país, el poble i la vida. La lectura ha anat acompanyada d'un trio de piano, bateria i contrabaix en un espectacle dirigit per Jordi Bosch.

El Festival d'enguany centra part de l'atenció en el centenari del naixement d'Estellés i també el centenari de la mort de Papasseit. La programadora del Festival, Carolina Hernández, destaca com aquest se sustenta en dos pilars bàsics: mostrar les veus actuals i reivindicar els autors patrimonials. Alhora destaca la funció de l'eix lingüístic i generacional que exerceix el Festival.

Per la seva banda, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha destacat que Sant Cugat és cada octubre "la ciutat dels països catalans". A més, ha posat en relleu que l'any vinent se celebren els 25 anys del Festival a la ciutat. "Volem que el 2024 serveixi per escalfar motors per a la celebració que ens espera", ha ressaltat.

Una vintena d'actes

La programació d'enguany se centra en la celebració del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés i el de la mort de Joan Salvat-Papasseit. Fins al 29 d'octubre, Sant Cugat acollirà una vintena d'actes en els quals la contemporaneïtat mirarà enrere per interpretar el moment actual.

Destaquen l'acte del 19 d'octubre a El Siglo, que acollirà un vermut poètic amb Feliu Formosa i Jaume Pons; la del 22 d'octubre, que protagonitzaran Toti Soler i Pere Arquillué amb 'Coral romput' al Teatre-Auditori; i la del 28 d'octubre, amb Marta Pessarrodona, Pilar Aymerich i Àngels Gregori a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL



Carolina Hernández

El Festival Nacional de Poesia se sostenta en dos pilars fonamentals. Donar veu als creadors actuals i retre homenatge els autors patrimonials, que bé fan aniversari o poetes que celebrem anversaris de mort o naixement.

Josep Maria Vallès

Fa gairebé un quart de segle que Sant Cugat és al costat dels poetes del país. L'any que ve farà 25 anys i volem volem que el 2024 serveixi per escalfar motors per a la celebració que ens espera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.