Demanen que les cures pal·liatives siguin reconegudes com una especialitat de la medicina

Cada any moren unes 80.000 persones a l'Estat espanyol sense rebre les cures necessàries


  • Comparteix:

Sala d'espera d'un hospital / Foto: Cugat Mèdia

Sala d'espera d'un hospital / Foto: Cugat Mèdia

Equiparar les cures pal·liatives a les altres especialitats de medicina. És la reivindicació que el codirector de la Cátedra WeCare de UIC Barcelona, Joaquim Julià, fa coincidint amb el Dia Mundial de les Cures Pal·liatives, que es commemora aquest dissabte. El també cap del Servei de Cures Pal·liatives de l'Institut Català d'Oncologia de Badalona critica les dificultats que això suposa a l'hora d'accedir a fons d'investigació. Un impediment que se suma a la manca de relleu generacional i a la falta d'una formació adequada.

En aquest sentit, assegura que cada any moren unes 80.000 persones a l'Estat espanyol sense rebre les cures necessàries. Tot i que reconeix que en els darrers anys sí que s'han produït avenços, afirma que encara falta una gran conscienciació sobre la matèria.

Així, el Dr. Julià proposa que l'assignatura de cures pal·liatives sigui obligatòria a totes les facultats de medicina, infermeria i psciologia. Amb una població cada vegada més envellida, ressalta la importància d'incrementar el nombre de professionals i unitats hospitalàries dedicades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.