
Equip directiu de RTVE amb els membres de l'equip de Sant Cugati el conseller del grup, Miquel Calçada / Foto: ACN (Albert Segura)
Segons López, el nou canal neix per "fer valdre" el centre de producció de Sant Cugat, el segon més important que tenen a Espanya. "És un projecte de futur que ha de reforçar els mitjans humans, tècnics i econòmics de Sant Cugat", ha precisat. Alhora, creu que és una oportunitat per "fomentar el talent i la indústria audiovisual" amb noves finestres. "RTVE vol ser com la realitat del país, diversa i plurilingüe", ha conclòs.
En una línia similar s'ha expressant Miquel Calçada, conseller de l'ens, que ha demanat evitar veure el projecte com una "confrontació amb cap altre corporació" i demana mirar "més enllà de discutir un nom". En aquest sentit, ha assegurat que mai participaria d'una iniciativa que no busqués "sumar": "La sana competència ens ha de fer millor a tots, a nosaltres també".
Franges que evitin la fragmentació
La nova iniciativa reagruparà els programes que actualment s'emeten en desconnexió i que, segons Oriol Nolis, director del projecte, permetran donar-los una major "visibilitat" i "estabilitat" a la graella. "Fins ara eren a finestres inestables i febles", ha qualificat. S'organitzaran en franges horitzontals que evitin la fragmentació d'audiències. Per Nolis, el canal vol esdevenir una "televisió de proximitat sensible" a la realitat catalana.El projecte serà "generalista" amb una oferta "complementària" al que s'ofereix a altres canals. L'objectiu és seduir una "bossa de públic" transversal que entenen que està "orfe a la televisió linial". "Volem oferir programes que no s'estiguin fent i posar-ho a la graella", ha avançat Nolis. De la seva banda, la directora de continguts, Laura Folguera, ha explicat que volen captar nou públic amb una oferta "fidelitzada": "Volem reivindicar-nos i reposicionar-nos a Catalunya".
Per ara, els responsables del nou canal tenen un "primer esbós" de la graella, que presentaran entre l'octubre i el novembre. Un dels pilars fonamentals serà el 'Cafè d'idees', de Gemma Nierga, que ha assegurat que el nou canal en català els "dibuixa". "Per fi esdevé una realitat un projecte en el que havíem somiat", ha celebrat la periodista. Al costat del programa de Nierga, hi haurà altres propostes ja en emissió actualment, com 'La recepta perduda' o 'Altaveu'. També mantindran els informatius del migdia i al vespre.