'TOTALment', la revista que lluita contra l'estigma de la salut mental

L'Ateneu ha celebrat el Dia Mundial de la Salut Mental amb un seguit d'activitats


  • Comparteix:

L'Ateneu Santcugatenc celebra el Dia Mundial de la Salut Mental / Foto: Cugat Mèdia

L'Ateneu Santcugatenc celebra el Dia Mundial de la Salut Mental / Foto: Cugat Mèdia

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental el Club Social de l'Espai de Lleure de l'Ateneu ha presentat aquest dijous a la tarda la revista 'TOTALment'. Fruit de les trobades entre els usuaris del Club Social de l'Ateneu Santcugatenc i del Centre de Salut Mental (CSMA) compta amb una gran varietat de continguts que van des dels poemes fins a receptes i entrevistes. Una idea que neix de les converses entre les professionals del CSMA que veien que 'hi havia molt talent entre els pacients' i que aquest 'quedava amagat en un calaix'. La publicació, que es pot aconseguir a l'Ateneu, tindrà una periodicitat anual.


Revista TOTALment elaborada pel club social Espai de Lleure

Revista TOTALment elaborada pel club social Espai de Lleure / Foto: Cugat Mèdia



En aquest sentit, l'usuari del club soci de l'Espai de Lleure Joaquím Manzano explica que participar en aquest projecte "és fer un pas endavant" enfront del "menyspreu" què hi ha cap a la salut mental. Per la seva banda, la usuària del club social Espai de Lleure, Isabel Solà explica que per a ella l'espai de lleure "és com estar en família". Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) una de cada quatre persones patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida.

La celebració ha comptat també amb l'espectacle de circ autobiogràfic Pistolet que relata la història de l'amistat entre dos amics. Un show que revisita el circ tradicional d'una manera moderna.

Amb l'objectiu de trencar els estigmes davant les problemàtiques de salut mental l'acte ha aplegat un centenar de persones, entre elles la regidora de Salut, Núria Fernàndez que ha remarcat la importància de parlar dels problemes de salut mental i no estigmatitzar-los.

La jornada ha conclòs amb el concert de blues del 'one man band' de Rubí, Sergi Estella, que té la peculiaritat de crear els seus propis instruments amb qualsevol objecte.







Ana Blazquez

Durant les visites que fem a consulta veiem que els pacients tenen certes activitats, molts d'ells d'escriptura i artístiques, però per la característica de la patologia sempre eren poc compartides. I vam dir pensem com podem ajudar a exterioritzar, a compartir...

Joaquím Manzano

Hi ha un estigma, una mena de menyspreu, però també hi ha una col·laboració molt intensa des dels centres de dia i els professionals que treballen en els centres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.