La Festa del barri Monestir Sant Francesc, un espai on estrènyer vincles entre el veïnat

Tres dies plens d'activitats per a totes les edats que reforcen l'identitat del barri


Temes relacionats

La música i la gresca sacsegen la Festa del barri Monestir Sant Francesc ( 6/oct/24)

Un barri 'divers, cohesionat i vibrant': Monestir-Sant Francesc ja està de Festa Major ( 4/oct/24)


  • Comparteix:

La Festa del barri Monestir Sant Francesc ha tancat tres dies intensos d'activitats per a totes les edats, on s'ha enfortit el vincle de pertinença entre la ciutadania. La Rua amb Caporales San Simón Cochabamba (tot un clàssic d'aquesta festa), el Xou del Casals dels avis de l'Associació de Gent Gran Sant Cugat, la Jam Musical amb grups locals i el bingo musical han potenciat el ritme entre els assistents. La cultura popular també ha estat present amb els Diables i els Gegants. La paella popular ha estat un punt de trobada destacat per cohesionar i potenciar el vincle identitari del barri.

La membre de la Xarxa Monestir Sant Francesc Mireia Gallego es mostra satisfeta per la resposta de la ciutadania en una festa molt participativa: "Cada cop és més multitudinària i les activitats tenen més participació". En aquest sentit, per seguir creixent i arribar més enllà del barri, ha reclamat més suport a l'administració. Tot plegat ha de contribuir, considera Gallego, al fet que "la gent se senti el barri com a seu".

Tres dies de gresca

La Festa del barri Monestir Sant Francesc es va iniciar aquest divendres, amb el pregó a càrrec de l'extècnica municipal que donava suport a la Xarxa d'entitats del barri, Pati Lepe, i el membre de l'Associació de Comerciants Toni Gual.

Tres dies que ha mogut a petits i grans per sortir al carrer a viure jornades intenses d'activitats. La paella popular d'aquest diumenge ha exhibit talent gastronòmic i, sobretot, ha estat un moment de converses i bon ambient. Abans, però, ja s'havia gaudit d'una bona estona amb el bingo musical, tot un clàssic de la festa.

El Bingo Musical, un clàssic de la festa

El Bingo Musical, un clàssic de la festa / Foto: Joan Garcia (Cugat Mèdia)



La música també ha estat present en aquests dies amb diferents estils. El Xou del Casal, organitzat per l'Associació de Gent Gran Sant Cugat, ha posat a prova el ritme d'aquest col·lectiu. La gran protagonista de la jornada ha estat la Rua amb Caporales San Simón Cochabamba, un autèntic terratrèmol de ritme, balls i passió boliviana que ha recorregut el barri.

Les activitats familiars també han tingut el seu espai amb els Jardins de Sant Francesc com a escenari amb els escacs, puzles i tallers de maquillatge. La cultura popular ha participat també de la festa amb els Diables de Sant Cugat deixant provar a petits i grans les seves indumentàries, mentre que els Gegants han fet acte de presència amb diverses figures.

Les havaneres i la Jam Musical amb músics locals han tancat tres dies plens de festa.


Mireia Gallego

Que tothom se senti part del barri. Cada cop és més multitudinària i les activitats tenen més participació. Reclament més suport de les administracions perquè la gent se senti el barri com a seu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.