Kiko Costa: 'La llei sobre l'ELA estarà bé si s'acompanya d'un bon pressupost'

L'exgerent del Club Tennis Natació Sant Cugat ha passat pel 'Faves comptades' a explicar la seva experiència com a malalt d'ELA


  • Comparteix:

El santcugatenc Kiko Costa a casa seva / Foto: Cedida

El santcugatenc Kiko Costa a casa seva / Foto: Cedida

La qualitat de vida dels malalts d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) podria millorar notablement gràcies a la proposició de llei que ha estat aprovada recentment pel Parlament de Catalunya. El text, que s'hauria d'aprovar aquest curs, inclou un procediment d'urgència per revisar el grau de discapacitat, a més fisioteràpia a domicili i atenció les 24 hores per als malalts en estat avançat. L'exgerent del Club Tennis Natació Sant Cugat, Kiko Costa, ha passat pel magazín 'Faves comptades' per explicar com ha rebut aquesta notícia com a persona afectada per la malaltia.

ESCOLTA-HO

Costa va ser diagnosticat d'ELA fa tres anys i mig, arran d'una lesió al turmell que no s'acabava de curar. Segons explica, el suport de la família i amics ha estat la clau que l'ha ajudat a tirar endavant i a enfrontar-se al futur amb optimisme. Respecte a la proposta de llei, el santcugatenc considera que "la idea és correcta, però s'ha d'acompanyar d'un pressupost perquè no es quedi en només paraules".

De fet, segons els càlculs de Costa, quan la malaltia està més avançada i els malalts necessiten suport mèdic per respirar, la despesa mensual per part del pacient està al voltant dels 10.000 euros. Una situació insostenible per a moltes persones que, gràcies a la nova llei, podran seguir vivint.

Una malaltia poc coneguda

Costa considera que encara hi ha "molt desconeixement a la societat sobre la malaltia". En aquest sentit, el santcugatenc lamenta que, a vegades, algunes persones li suggereixin que faci més esport o exercici de força, "quan, justament, això, per les persones amb ELA és contraproduent", comenta.

RECUPERA EL REPORTATGE DE VÍDEO QUE CUGAT MÈDIA LI VA FER A KIKO COSTA

Pots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 a 12 h al 91.5 FM i a Ràdio Sant Cugat


Kiku Costa

La idea és bona, però s'ha d'acompanyar d'un pressupost perquè no quedi només en paraules



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.