Els canvis de sentit a diversos carrers de les Planes s'aplicaran a la tardor

La presidenta del consell de barris, Núria Fernández, apunta que la neteja experimentarà una millora amb la imminent adjudicació del servei municipal


  • Comparteix:

Carrer de Nostra Senyora de l'Estrada / Foto: Google

Carrer de Nostra Senyora de l'Estrada / Foto: Google

Ja hi ha data per als canvis de circulació als carrers de Nostra Senyora de l'Estrada, Maria Antònia, de la Verònica, de la Llum i camí de Can Cases: serà a la tardor. Això ha avançat la presidenta del consell de barris de les Planes, Núria Fernàndez, en una entrevista a Cugat Mèdia, on ha apuntat que el projecte ja està en fase de contractació. Les modificacions de sentit tenen l'objectiu de garantir la seguretat de vianants i vehicles. L'actuació, sorgida dels pressupostos participatius, té un cost de 70.000 euros.


Aquesta actuació és fruit de la demanda dels veïns d'executar millores de mobilitat. Tots els canvis de carrer es van presentar el passat abril i els pots consultar aquí.

Millora del transport públic

La mobilitat és una de les afectacions que més preocupa els planencs i planenques, com es va fer notar a l'últim consell de barri. Fernàndez reitera que l'Ajuntament està pendent que l'AMB, organisme que té la competència de la gestió d'autobusos, assumeixi el servei d'una vegada. No obstant això, la juntaire admet que la situació "no pot allargar-se en el temps" i espera acabar l'any amb una millora del servei, així com una reformulació del transport a demanda.

La neteja i el manteniment, les altres preocupacions

La presidenta del consell confia que entre finals i principis d'any pugui notar-se una millora en la neteja del barri, una reivindicació històrica veïnal. Fa un any els veïns van reclamar més manteniment als carrers i les voreres, incrementar la neteja de la via pública, millorar l'estat dels contenidors i solucionar els problemes de les canonades de Can Cortés. De moment, la situació econòmica de l'Ajuntament, exposa Fernàndez, només ha fet possible realitzar petites accions de millora.

En aquest sentit, la presidenta confia que la problemàtica quedi en el passat un cop adjudicat el servei de neteja municipal. L'Ajuntament va avançar a Cugat Mèdia, aquest agost, que hi ha tres empreses finalistes per a la concessió del servei de neteja de la ciutat, amb un apartat específic per cobrir el territori de les Planes. La previsió és tenir l'adjudicació a finals d'any i prestar el nou servei a Sant Cugat el primer trimestre de 2025.

Els barris

La presidenta Fernàndez també ha informat que, en haver homologat la Generalitat el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), han d'abordar el pas de vehicles d'emergència pel pont de Can Borrull, infraestructura competent del govern català. Sobre Can Borrull, i sense entrar en detalls, la juntaire és conscient que cal posar sobre la taula el final de la urbanització del barri, una reivindicació que acumula multitud d'endarreriments.




Núria Fernàndez

El projecte ja està en fase de contractació i la previsió és que comenci a la tardor. L'acció més complicada és al carrer Nostra Senyora de l'Estrada, entre Maria Antònia i Sant Ignasi de Loiola que serà només en sentit Maria Antònia, ara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.