Torna la Festa del Tomàquet Mandó amb més producte per celebrar l'agricultura de proximitat

La 3a edició de la iniciativa, que barreja un mercat agrari amb productes de proximitat amb tallers i música en directe, tindrà lloc el 7 de setembre


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de tomàquets de la varietat Mandó / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de tomàquets de la varietat Mandó / Foto: Cugat Mèdia

La reivindicació del tomàquet mandó, una varietat autòctona de Collserola, tornarà a ser l'excusa el pròxim dissabte 7 de setembre per reunir els millors productes de proximitat a la plaça de Barcelona. La festa entorn d'aquest tomàquet arriba a la 3a edició per apropar a la ciutadania aquesta varietat però també altres fruites, verdures i hortalisses de temporada, oli, mel, vi, cervesa artesana, formatges i embotits, entre d'altres, de productors de la zona. Una barreja entre un mercat agrícola i una festa que també comptarà amb un vermut musical i tallers per a tota la família. La fira tindrà lloc a la plaça de Barcelona entre les 10 h i les 14.30 h.

Així ho explica en una entrevista a Cugat Mèdia un dels organitzadors, Iñigo Haughey, membre de Collserola Pagesa, que reconeixia que era una trobada per visibilitzar l'agricultura de proximitat però també una festa per a la pagesia de Collserola. Haughey també destaca que enguany, per primer cop des que es fa aquesta festa, tindran suficient tomàquet mandó perquè tothom qui vulgui el tasti i n'acomiadi la temporada.

Programa de la 3a Festa del Tomàquet Mandó

  • 10 h Inici del mercat amb venda i degustació de verdures, hortalisses, fruites, mel, oli d'oliva, vins, cerveses artesanes, formatges, embotits i altres productes de proximitat.
  • 10.30 h Taller familiar: Mandó per l'any que ve, amb Damià Gibernet. Com guardar la llavor del tomàquet per elaborar planter propi.
  • 11.30 h Taller familiar: La mel i les abelles són vida, amb Melvida.
  • 12 h a 14 h Degustació de tomàquet Mandó i olis de Collserola, amb l'associació Collserola Pagesa.
  • 12.30 h Taller familiar: Trepitjada popular de raïm amb l'Olivera de Can Calopa.
  • 13 h Vermut musical amb el trio Sandunguera.
  • 14.30 h Fi del mercat.





  • Iñigo Haughey

    El tomàquet és una excusa per generar un petit mercat agrícola on la gent pugui venir i omplir el seu cistell. Trobaran productes de proximitat de Collserola en un entorn festiu, amb degustacions, tallers, concert.

    Iñigo Haughey

    Cada any hem arribat a la fira amb poc tomàquet, i segurament aquest serà el primer en què en tindrem prou per satisfer la demanda de tothom que vulgui passar per la plaça de Barcelona.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.