Marxes exploratòries de dones a Mira-sol per detectar punts crítics en il·luminació i seguretat

S'han avaluat sis qualitats diferents segons els seus entorns senyalitzats, visibles, vitals, vigilats, equipats i comunitaris


  • Comparteix:

Un equip de dones fent una marxa exploratòria / Foto: Ajuntament

Un equip de dones fent una marxa exploratòria / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament va organitzar, a petició del consell de barris de Mira-sol, entre abril i maig marxes exploratòries de dones per identificar punts crítics en il·luminació i seguretat en perspectiva de gènere i prioritzar-ne les actuacions. Les 'exploradores' han proposat actuacions als punts de l'entorn de l'Hospital General, els carrers dels Alps i Urals, Alps amb avinguda de Can Cabassa, el pont sobre la riera de Can Cabassa, el parc de Can Mates i la rampa de l'estació de FGC. Les accions se centren en la instal·lació d'un nou fanal o una passera il·luminada en el cas del pont sobre la riera, així com una nova escala en la zona verda entre el carrer de Josep Trueta Nova i carrer de Montserrat Roig a l'entorn de l'Estació.

De tots aquests punts s'ha fet un estudi detallat per concretar les problemàtiques que provoquen inseguretat i quines accions són les més adequades. S'han categoritzat segons la seva prioritat i aquelles més prioritàries formaran part dels pressupostos participatius. L'únic projecte que ja té un pressupost determinat és l'enllumenat a les zones verdes al camí del Papiol amb un cost de 50.000 euros.

Des de l'Ajuntament, el president del consell de barris de Mira-sol, Albert Salarich, apunta que estan donant sortida a les propostes concretades. Alhora, exposa que cal donar marge a les entitats veïnals per a que puguin treballar.

Què són les marxes exploratòries?

Les marxes exploratòries es van iniciar a Montreal als anys 90, com una eina per revisar la seguretat a la ciutat des del punt de vista de les dones, les cures i la comunitat en general.

La metodologia es basa en sis qualitats que ajuden a millorar la percepció d'(in)seguretat als entorns físics i socials de les nostres ciutats. Es revisa si aquests espais estan senyalitzats, si són visibles i si hi ha concurrència de persones. També si estan vigilats, si és un espai acollidor i comunitari.

CONSULTA TOTES LES ACTUACIONS PREVISTES



Albert Salarich

Hi ha un tema que ja s'està concretant, que és la millora de la il·luminació en diversos punts del barri. S'estan fent grups de treball d'il·luminació. També posar enllumenat solar en el camí de Sant Cugat al Papiol. Al final ve a donar resposta a les peticions concretes que han anat sortint.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.