Retard en la instal·lació de l'últim mòdul de la Mirada

La Generalitat ha anunciat que el mòdul estarà disponible a partir de la tercera o la quarta setmana de setembre, tot i que el curs comença el dia 9

Els mòduls de l'escola la Mirada / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat avui, a les 11:29 per Redacció

L'alumnat de la Mirada començarà el curs sense el mòdul que ha d'acollir les dues noves línies del centre. Segons han informat els serveis territorials d'Educació de la Generalitat a l'Ajuntament, la previsió és que el mòdul arribi el dia 5 o 6 de setembre, però les tasques d'instal·lació podrien retardar l'entrada en funcionament d'aquest fins a la tercera o quarta setmana de setembre, tot i que el curs escolar comença el 9 de setembre. Mentre el nou mòdul no estigui en funcionament, es farà ús de sales polivalents que ja disposa el centre.


Aquest serà l'últim mòdul que es col·locarà a l'escola, ja que el curs 2024/25 La Mirada cobrirà per primera vegada tot el cicle d'infantil i primària (d'i3 a 6è).

Arran d'aquesta informació, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha reclamat al govern de la Generalitat que "posi fil a l'agulla perquè el nou mòdul estigui a punt el dia 9 de setembre". Segons ha explicat l'Ajuntament a través d'una nota de premsa, l'alcalde porta un any demanant -sense èxit- una reunió amb la consellera d'Educació per parlar de la Mirada, en concret, i de l'educació a la ciutat, en general.

Ampliació del pati i servei de cuina

Paral·lelament a la instal·lació dels mòduls, l'Ajuntament té previst ampliar el pati de l'escola. Durant el mes d'agost, es recol·locaran les tanques per tal d'integrar totalment els mòduls al pati actual (eliminant, per tant, el tram de carril bici de davant de l'escola) i ampliar, així, l'espai de pati del parc de la Guineu (cap a la banda de la boca del túnel de can Bellet).

A més, l'Ajuntament ja té avançades les gestions i els recursos per posar un local proper a disposició de l'escola com a espai de cuina. D'aquesta manera, en el termini més curt possible, es podrà eliminar el servei de càtering, es cuinarà directament el menjar per a tot l'alumnat i es donarà resposta a una de les principals reivindicacions del centre i de l'AFA.