Cultura popular, un bon arròs i el castell de focs, les cireretes del pastís de la Festa Major de Sant Cugat 2024

La matinada bastonera, la trobada gegantera i l'actuació dels castells han estat algunes de les propostes destacades de diumenge


Un moment del castell de focs de la Festa Major / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un moment del castell de focs de la Festa Major / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La Festa Major de Sant Cugat 2024 arriba al punt final. La jornada de diumenge ha comptat amb una de les activitats més esperades, el concurs d'arrosos, que ha celebrat la 43a edició en una trobada multitudinària. La cultura popular ha tingut de nou protagonisme, amb la matinada bastonera, la 36a Trobada Gegantera i l'actuació castellera. El punt final, com és habitual, ha estat ple de llum i color, amb el castell de focs.


Matinada Bastonera

La Matinada Bastonera ha despertat els santcugatencs en el darrer dia Festa Major. Més de 120 balladors han recorregut el centre de Sant Cugat amb aturades per ballar i on el repic de bastons ha mantingut en alt l'ambient de Festa Major. La trobada, una tradició de la celebració, ha aplegat tots els grups dels Bastoners de Sant Cugat.

36a Trobada Gegantera

Multitud d'infants i famílies han omplert aquest matí els carrers i la plaça d'Octavià de Sant Cugat per veure ballar el Joan i la Marieta, els gegants de la ciutat, a més de les sis colles convidades, arribats de Santa Eulàlia de Ronçana, Canovelles, Sentmenat, Les Fonts, Lliçà d'Amunt i Sant Andreu de Llavaneres. Aquest any hi ha hagut molts canvis, de dia (de dissabte a diumenge) d'hora (de tarda a matí) i de recorregut (s'ha sortit de l'avinguda Cerdanyola). Des dels Geganters es valora positivament el canvi de punt de sortida, i no descarten que es pugui mantenir.

Concert Orquestra Moderna Fusió

El Celler Modernista s'ha omplert quasi a vessar per escolar el repertori del director Enric Mestre per al concert 'Els nostres artistes'. El swing ha estat el protagonista, però també ha tingut espurnes de Ray Charles i dels Beatles, que han sonat magníficament gràcies als grans músics de Fusió, molts d'ells de la ciutat.

Concurs d'arrossos

Ple de gom a gom el parc de Can Vernet ha acollit un any més el tradicional concurs d'arrossos de Festa Major. Organitzat pels Amics dels Veterans i la Regalèssia, ha comptat amb 260 paelles. La paella 'Sant Cugat de vacaciones' s'ha acabat coronant com la guanyadora de la 43a edició.

Diada de Castells

Els Castellers de Sant Cugat han marxat amb gust agredolç, ja que no s'han pogut anotar el gran objectiu del 2 de 8 amb folre. El castell ha començat a bellugat massa aviat i ha cedit abans de carregar-se. Sí que s'han tret l'espina del 3 de 8, del qual havien caigut a la Diada de Sant Ponç. El castell més destacat del dia ha estat precisament el 2 folrat, però dels Castellers de Sants.

Bollywood


El parc de Ramon Barnils s'ha convertit en un racó de la Índia aquest diumenge. L'espectacle de Bollywood ha estat una mostra de dansa i folklore del país asiàtic, organitzada per l'Associació Nataraja Dance.

Havaneres

Les havaneres no han fallat a una de les cites més importants de l'any per la Festa Major de Sant Cugat i han emocionat als presents a la plaça del Coll. El grup Serra de Marina ha fet les delícies dels amants de la mística costanera catalana, que s'han unit a les cançons.

Sardanes


Malgrat que les energies ja anaven minvant, en les acaballes de la Festa Major encara quedaven forces per una mostra més de cultura popular i tradicional. Ha estat de la mà de l'Entitat Sardanista, amb una ballada a la plaça d'Octavià que ha aplegat els habituals de la colla, però també persones no tan vessades en aquesta tradició

El castell de focs

Sant Cugat ha tancat la Festa Major amb l'espectacular castell de focs. Els veïns i visitants han quedat bocabadats amb l'espectacle pirotècnic que ha il·luminat la nit santcugatenca fins a l'any que ve. La traca final ha estat la cirereta del pastís per als apassionats dels focs artificials.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR