Sant Pere, una jornada de gresca i tradició a la Festa Major de Sant Cugat

El seguici, el 'Paga-li' i el correfoc han estat algunes de les propostes destacades


Moment de l'esclat del Seguici de Sant Pere / Foto: Premsa Ajuntament (Lali Puig)

Moment de l'esclat del Seguici de Sant Pere / Foto: Premsa Ajuntament (Lali Puig)

El dia de Sant Pere dona sentit a la Festa Major de Sant Cugat. La ciutat celebra el dia del copatró i la gresca ho fa notar. Les albades han llevat el poble en un matí on la pluja ha fet acte de presència i ha obligat a modificar puntualment el programa. Ara bé, la majoria d'activitats han transcorregut amb normalitat. El seguici de Sant Pere i el ball del 'Paga-li, Joan' no han faltat a la cita anual, omplint de gresca els carrers del centre. El correfoc dels Diables i els versots han enfilat el final de la jornada.


Albades de Sant Pere

Han irromput a l'equador de la Festa Major a dos quarts de vuit del matí, malgrat el cel gris. Tot i la intensitat de divendres a la nit, grallers, timbalers i trabucaires han fet la tradicional cercavila pel centre sota de la mirada d'escombriaires i els que encara gaudien la festa als Jardins del Monestir.

Pedalada familiar

Els primers que han "tastat" la pluja han estat les 70 persones que recorrien els 10 quilòmetres de la ruta. No obstant això, la iniciativa ha tirat endavant amb una energia insòlita per a un matí de dissabte de festa grossa. Des del Parc Central fins a l'avinguda de Cerdanyola, la proposta ha permès fer turisme als participants.

Mostra de caparrots, capgrossos i cercolets

Malgrat que la pluja ha fet endarrerir el ball això no ha frenat als capgrossos i els caparrots que una hora després han aplegat una cinquantena de persones a la plaça Octavià. El grup Mediterrània també ha participat en la mostra com a entitat convidada amb els cercolets.

Concurs de truites

La presentació, la mida i el gust han estat els requisits que han hagut d'avaluar els tres jutges que han puntuat el concurs de truites de la Festa Major Alternativa. Un concurs que enguany ha batut el rècord de participació en comptar amb una vintena de truites.

Batalla de penyes

La menjada de síndria, el vaixell pirata i la cascada de birra han tornat a amenitzar la tarda a l'espai de la FMA. Aquesta és la novena edició de la Batalla de Penyes, una activitat que ha aplicat unes 150 persones agrupades en nou penyes santcugatenques amb ganes de donar-ho tot un dia més de Festa Major. Shent Shove ha estat la penya guanyadora d'aquesta novena edició.

Seguici de Sant Pere

Les entitats de cultura popular i tradicional viuen el dia de Sant Pere com la jornada grossa de la Festa Major. Amb els Trabucaires al capdavant, una cercavila ha recorregut el centre de la ciutat, amb actuacions a peu de carrer dels Diables, els Bastoners, els Geganters i els Gausacs, entre d'altres. Tot plegat ha acabat amb la missa a l'Església del Monestir i l'esclat de festa a la Llotgeta. Festa Major en estat pur.

Paga-li, Joan

Sant Pere a Sant Cugat és sinònim del 'Paga-li Joan', el ball del vano i el ram, i un any més s'ha mantingut viva aquesta tradició amb una participació de rècord. 90 parelles d'adults i 43 d'infants han fet petit els Jardins del Monestir davant l'atenta mirada de més de 2.000 persones que no han volgut perdre's aquesta actuació de la Festa Major de la ciutat.

Swing a Can Quitèria

La plaça de Can Quiterià s'ha bellugat sencera a ritme del swing de la classe oberta de lindy hop. La parella formada per Ibon i Berta ha contagiat el ritme del ball als santcugatencs que no s'han pogut resistir a moure els malucs.

La fira d'atraccions

La fira d'atraccions ha estrenat enguany ubicació, al parc de la Pollancreda. Els amants de les emocions fortes han pogut gaudir-hi de les atraccions més tradicionals i, també, d'aquelles que són només per als més atrevits. Tampoc no hi ha faltat el cotó de sucre, per descomptat!

Global Movement

A ritme de hip-hop, trap i tota mena de música urbana, els ballarins de Global Movement han demostrat que estan fets de goma i porten la música a les venes. Famílies i curiosos han vibrat amb els passos de ball dels participants, des dels més petits fins als més experimentats de l'acadèmia.

Gospeal Beat

Les millors veus de Sant Cugat s'han reunit als Jardins del Vallès amb cançons que han posat la pell de gallina al públic. El Cor de Gospel Sant Cugat ha fet les delícies dels amants d'aquest estil i els assistents fins i tot s'han unit a les tonades seguint el ritme de l'escenari.

Correfoc i versots

Els Diables han posat Sant Cugat cap per avall amb un correfoc que han seguit centenars de persones. La cercavila ha acabat a la plaça d'Octavià, on han tingut lloc uns versots que han disparat contra tothom: contra l'Ajuntament, contra l'extrema dreta i, també, contra totes les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat.

El Pony Pisador

L'irreverent i divertit estil d'El Pony Pisador ha servit de tancament d'aquest dissabte de Festa Major. La plaça d'Octavià ha estat escenari de la seva música i també la disbauxa més esbojarrada de la jornada, amb la festa més grossa possible en un indret únic.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR