La CGT omple la ciutat de cartells contra l'empresa PAIDOS-Fundesplai

El sindicat es queixa de l'acomiadament d'una treballadora d'un casal perquè va participar en la vaga del 6 de setembre passat


  • Comparteix:

Una de les pancartes que ha penjat la CGT amb missatge per PAIDOS-Fundesplai / Foto: Cugat Mèdia

Una de les pancartes que ha penjat la CGT amb missatge per PAIDOS-Fundesplai / Foto: Cugat Mèdia

El sindicat CGT ha omplert Sant Cugat de cartells assenyalant les males pràctiques de l'empresa de lleure PAIDOS-Fundesplai per l'acomiadament d'una treballadora. Denuncien les 'pràctiques antisindicals' de l'empresa que gestiona des de fa 25 anys la major part dels casals d'estius i servei de menjador de les escoles de la ciutat, perquè la monitora havia secundat la vaga del 6 de setembre passat, i alhora critiquen les precàries condicions laborals del sector. Fonts de PAIDOS admeten estar 'sorpresos' per l'acció del sindicat i afirmen que ja estan en tràmits de solucionar el conflicte.

En el cartell penjat, la CGT pretén informar les famílies i els centres que depenen de la gestió de l'empresa PAIDOS-Fundesplai d'aquest acomiadament, que consideren que ha vulnerat els drets laborals d'una treballadora dels casals de Sant Cugat.

Un dels cartells penjats aquest dimarts 25 de juny als voltants d'un dels pavellons de la Rambla del Celler

Un dels cartells penjats aquest dimarts 25 de juny als voltants d'un dels pavellons de la Rambla del Celler / Foto: Cedida



Dani Sánchez, secretari d'acció jurídica d'ensenyament de la CGT, ha assegurat a Cugat Mèdia que no es tracta d'un cas aïllat. "Des que tenim presència al municipi hem anat rebent consultes de treballadores de PAIDOS que ens plantejaven certes irregularitats. També ens ha arribat informacions de famílies preocupades". Consideren que el cas de la treballadora acomiadada ha estat "de forma irregular" i per motius relacionats amb la seva participació activa en la vaga del sector de l'educació del passat 6 de setembre. "Aquesta noia [acomiadada] era la representant de CGT de la vaga del setembre pel lleure. I la persona que negociava per la patronal era el cap de recursos humans de PAIDOS-Fundesplai. Suposem que la seva notorietat en la defensa de les treballadores de lleure ha comportat el seu cessament irregular", ha assegurat Sánchez.

La CGT també ha penjat enganxines amb les queixes a les portes de l'OMET, on, a més, han penjat el comunicat amb la queixa perquè els usuaris el puguin llegir

La CGT també ha penjat enganxines amb les queixes a les portes de l'OMET, on, a més, han penjat el comunicat amb la queixa perquè els usuaris el puguin llegir / Foto: Cedida



La reacció de PAIDOS-Fundesplai

Des de l'empresa PAIDOS-Fundesplai ha reaccionat a Cugat Mèdia, i han explicat que creuen l'empaperada es tracta d'una acció "desproporcionada" i que els ha "sorprès". Asseguren també que ho estan tractant i treballaran el cas amb la CGT, amb qui tenen previst reunir-se la setmana que ve. Un fet que confirma la CGT, qui ha convocat una roda de premsa per aquest dimecres per explicar el cas.

Què fa PAIDOS-Fundesplai a Sant Cugat?

Paidos és una empresa nascuda a Sant Cugat l'any 1999, que està dins del grup Fundesplai des de 2014, però que a Sant Cugat funciona com a unitat territorial. Actualment, ja es fan càrrec de les extraescolars i casals de totes les escoles públiques (menys les del Turó de Can Mates), de l'institut Pla i Farreras, i a una concertada (Pureza de Maria). També gestionen el servei de menjador de nou escoles públiques (Joan Maragall, Collserola, Gerbert d'Orlhac, Ciutat d'Alba, Pi d'en Xandri, Catalunya, Ferran i Clua, l'Olivera i La Mirada) i de l'institut Pla i Farreras. I a més, també porten el personal de suport educatiu de les escoles bressol públiques de la ciutat.






Dani Sánchez

Des que tenim presència al municipi hem anat rebent consultes de treballadores de PAIDOS que ens plantejaven certes irregularitats. També ens ha arribat informacions de famílies preocupades.

Dani Sánchez

Però ara el juliol ens hem trobat amb una situació peculiar: una companya nostra ha sigut acomiadada de forma irregular.

Dani Sánchez

Aquesta noia (acomiadada) era la representant de CGT de la vaga del setembre pel lleure. I la persona que negociava per la patronal era el cap de recursos humans de PAIDOS-Fundesplai. Suposem que la seva notorietat en la defensa de les treballadores de lleure ha comportat el seu cessament irregular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.