El Consell d'Infants fa una empaperada antiracista com a acte de cloenda

El govern municipal intentarà organitzar un debat amb les entitats i una representació teatral que abordin els prejudicis sobre el racisme


  • Comparteix:

Foto de cloenda del Consell d'Infants / Foto: Ajuntament

Foto de cloenda del Consell d'Infants / Foto: Ajuntament

El Consell d'Infants ha optat per fer una empaperada antiracista com a proposta d'enguany. Una decisió que han acabat prenent arran del temps i els recursos dels quals disposaven i que han fet pública durant l'acte de cloenda que ha tingut lloc aquest dijous a la sala de plens de l'Ajuntament. Els infants han portat aquests cartells per mostrar-los als representants polítics. Des del govern, però s'han compromès a intentar organitzar també dues de les accions plantejades: un debat amb les diferents entitats i una representació teatral que abordin la problemàtica. En aquest sentit, el passat mes de novembre se'ls va fer l'encàrrec de reflexionar sobre el racisme i els prejudicis i diferències culturals del seu entorn. Un encàrrec que els mateixos grups municipals han titllat de 'complicat'.


Acte de cloenda del Consell d'Infants a la sala de plens de l'Ajuntament

Acte de cloenda del Consell d'Infants a la sala de plens de l'Ajuntament / Foto: Ajuntament

La creació d'un anunci, un karaoke de temàtica antiracista o la creació d'un 'escape room' amb contingut reflexiu són algunes de les altres propostes que també han considerat els 32 de membres del Consell d'Infants durant aquests mesos. Amb tot això, des de tots els partits, amb l'excepció de Vox que no ha assistit al consell, els han felicitat per la "gran tasca" que han fet i els han encoratjat a continuar amb aquesta feina i traslladar-la a les aules. Un fet que també ha recalcat l'alcalde, Josep Maria Vallès, que ha realçat la necessitat "d'interioritzar des de tots els vessants de la societat" aquestes perspectives.

Durant aquest temps, des del Consell d'Infants han pogut participar en vuit sessions diferents en les quals, a través de diferents dinàmiques com activitats de recerca, debats o gimcanes, han pogut indagar sobre el tema. A més, han col·laborat en tres actes diferents. Per una banda, van adherir-se al Dia dels Drets dels Infants amb un manifest; van desplaçar-se al Palau Macaya de Barcelona per debatre sobre com ha de ser una ciutat amiga de la infància en un esdeveniment organitzat per UNICEF Catalunya. Finalment, fa tot just una setmana van sumar-se al programa de ràdio 'L'hora dels joves' de Cugat Mèdia que es va fer dins el Festival StQBlack.







Josep Maria Vallès

Agrair molt sincerament en representació de la ciutat de Sant Cugat, aquesta feina que heu realitzat sobre aquest treball del racisme a Sant Cugat. Com bé es diu, no hem de ser racistes, ningú ha de ser racista, tots som iguals. I això és molt important que ho interioritzem des de totes les basants de la societat, des de l'Ajuntament, les escoles, vosaltres els alumnes, les entitats, el món de l'esport...



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.