Sant Cugat combat les violències masclistes en l'oci nocturn amb el programa CRISSCROSS

Porto, Dublín, Luxemburg, Milà i la nostra ciutat formen part d'aquesta iniciativa europea


  • Comparteix:

Presentació del programa europeu CRISSCROSS a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Presentació del programa europeu CRISSCROSS a Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Sant Cugat vol combatre, conscienciar i prevenir les conductes de violència masclista i la LGBTI-fòbia a través del programa europeu CRISSCROSS, finançat per la Comissió Europea. Les actuacions a la nostra ciutat es duran a terme a Can Solà, punt àlgid de l'oci nocturn, i també per Festa Major, amb la coordinació del Grup ABD (Associació Benestar i Desenvolupament), qui gestiona aquesta iniciativa a Sant Cugat. S'instal·larà un estand informatiu en aquests espais i també hi haurà personal conscienciant als joves, d'entre 16 i 24 anys, amb entrega de preservatius i alcoholímetres per reduir els riscos de les addiccions i de la violència masclista. Aquest programa s'ha presentat aquest dimecres al matí a la sala de plens amb la presència de la regidora de Salut, Núria Fernández, la responsable de projectes europeus de l'ONG ABD, Lara Rot, i Jordi Navarro, coordinador de l'equip que treballa sobre el terreny en aquesta iniciativa.

El programa europeu CRISSCROSS va néixer l'abril de 2023 i té una durada de dos anys. Es formen professionals durant dos mesos que treballen a l'oci nocturn. Sant Cugat s'ha adherit aquesta iniciativa amb altres ciutats com Porto, Dublín, Luxemburg i Milà en aquest projecte pilot.

Punts liles i grocs

L'objectiu és lluitar contra la violència masclista als espais d'oci nocturn i socialització freqüentat per a adolescents i joves. Sant Cugat ja ha impulsat la lluita contra aquesta xacra amb els Punts Liles i Grocs en el marc de la Festa Major i el programa Nits de Qualitat en un nou compromís amb la salut i la convivència.

Totes les dades que es recullin durant aquests mesos es traslladaran a la Universitat de Sevilla per fer una avaluació de les intervencions fetes i un diagnòstic de la situació actual. Sant Cugat també vol optar al segell Q de festa que atorga la Generalitat per a la bona praxi amb la lluita contra la violència masclista.

La zona de Can Solà i la Festa Major amb el Parc Jove, la Fira d'Atraccions i les nits del 27, 28 i 29 de juny, seran els llocs on s'aplicarà aquest programa. La regidora de Salut, Núria Fernández, destaca que l'aposta de Sant Cugat en aquest àmbit és molt clara i sense cap mena de dubte.

Consulta AQUÍ el projecte.




Núria Fernàndez

Quan ens van proposar entrar en aquest programa, no ens ho vam pensar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.