L'AFA de La Mirada, en contra d'ubicar l'escola a la Guinardera

L'associació de famílies carrega en un comunicat contra l'alcalde i el govern i reclama que es despolititzi el conflicte


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una protesta de les famílies de La Mirada reclamant l'escola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una protesta de les famílies de La Mirada reclamant l'escola / Foto: Cugat Mèdia

L'AFA de La Mirada reitera la seva oposició a la construcció de l'escola a la Guinardera. Així ho ha fet saber en un comunicat enviat a la premsa on denuncia la 'incapacitat del govern de Sant Cugat, Junts i ERC, per fer realitat l'escola com més aviat millor'. En l'escrit, l'associació de famílies carrega contra l'alcalde, Josep Maria Vallès, i considera que 'l'escola, tal com està planificada, podria estar ara mateix en obres i acabada el juny de 2025 si no hagués estat per la deixadesa de funcions de l'actual alcalde i el govern'. L'entitat demana que es despolititzi el conflicte i apunta que 'és inacceptable la utilització que se n'ha fet del nostre patiment'.

El comunicat arriba dos dies després que el president de l'AFA, Marc Gilabert, ja expliqués a Cugat Mèdia que l'opció principal per a les famílies és el parc del Bosc de Volpelleres. Això no vol dir, com ha insistit Gilabert de nou, que estiguin en contra d'obrir o estudiar altres opcions. En tot cas, ha reiterat Gilabert, la seva "oposció frontal" és a desprogramar l'ús per a equipaments de la ubicació actual al parc urbà.

I això és el que ha reiterat aquest dimecres en el comunicat l'AFA, que no accepta "l'estratègia d'iniciar un llarg procés de planejament urbanístic a la Guinardera, lligant-lo innecessàriament amb una permuta amb la ubicació ja aprovada (al parc urbà de Volpelleres), on s'ha de construir l'escola". Per això reitera la seva oposició a aquesta ubicació. Per a l'associació de famílies "la proposta de Junts" és una "irresponsabilitat" i suposa un "retard considerable en la construcció de l'escola". A més, considera que la proposta del govern el que pretén és "fer inviable la construcció de La Mirada al parc urbà de Volpelleres". D'altra banda, l'AFA no creu que s'hagin de posicionar a favor o en contra de canvis de planejament urbanístic tant si afecta l'escola com a futurs equipaments.

Procés judicial

En el comunicat, l'AFA assegura que durant aquest 2024 hi haurà sentència envers el procés de planejament al Parc del Bosc de Volpelleres "i el consistori tindrà tota la informació necessària per poder prendre les decisions més adients en favor de la comunitat educativa, del barri i de la població".

El procés i els partits polítics

L'AFA carrega contra l'alcalde, contra l'actual govern (Junts i ERC) i contra els partits en general per la "politització" que s'ha fet del procés que considera "inacceptable". De fet, apunta que la "incapacitat" de l'alcalde i el govern "per iniciar els tràmits que li pertoquen des del moment en què es va dictar sentència" ha provocat "endarreriments" i "pot implicar possibles increments en el cost per als comptes de l'Ajuntament", diu l'AFA en el comunicat.

L'AFA demana a tots els partits que "abandonin les estratègies partidistes i treballin per a la construcció de La Mirada en el termini més breu possible, a la ubicació que ja compta amb tots els permisos i que ofereix les millors garanties per al futur del centre educatiu".

L'associació de famílies de La Mirada tanca el comunicat dient que la darrera "maniobra política és una falta de respecte cap a la ciutadania i la comunitat educativa de Sant Cugat en general".

La ubicació de la Guinardera

La Guinardera és una de les tres ubicacions que va estudiar l'Ajuntament per desencallar la construcció d'un edifici que fa vuit anys que espera. Així, i si la proposta de l'equip de govern tira endavant tal com l'ha plantejat, es descarta finalment l'avinguda de la Clota, que no comptava amb el suport del mateix centre, i la del bosc de Volpelleres, encara judicialitzat. També queda fora, l'ubicació inicial, ja que els darrers informes ratifiquen la incompatibilitat del projecte amb les vies de Renfe.







Marc Gilabert

No estem en contra d'obrir vies d'estudi o fer el replanejament de la Guinardera com a ubicació que podria ser alternativa, però per nosaltres la principal és el bosc.

Marc Gilabert

Considerem que ara tancar portes és innecessari. No hi ha cap requeriment que obligui a tancar la porta al parc urbà de Volpelleres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.