Des de llavors, el municipi ha destinat tots els esforços en salvar aquest pi pinyoner; de més de 23 metres d'alçada i 21 d'amplada que s'ubica a la finca de Can Carreres, al camí de Can Borrell, al sector de la Torre Negra. "Tot el que hem fet com els puntals, la bionutrició i la resina ha estat positiu. Està fent teixit de tancament i cicatrització", ha afirmat l'excap de Parcs i Jardins de l'Ajuntament, Jordi Torrijos, qui ha concretat que, tot i així, encara "trigarà molt a poder tancar-ho tot".
L'arbre compta amb un seguiment exhaustiu. La darrera revisió certifica que l'arbre evoluciona favorablement, que està sa; tot i que darrerament pateix estrès per manca de pluges, com ha explicat l'arbolista, Sergi Perdices.
Aquesta revisió ha donat el tret de sortida als actes de commemoració dels 250 anys del pi. I és que el seguiment que s'ha fet al llarg dels anys des de l'atac ha permès datar el naixement d'aquest emblema de la ciutat el 1774.
Celebració dels 250 anys
Per celebrar-ho, la ciutat ha reclamat a la Generalitat que el Pi d'en Xandri, que és Arbre d'Interès Local i Comarcal, sigui declarat Arbre Monumental de Catalunya, com va aprovar el ple amb el suport de tots els grups municipals.
Segons l'alcalde, Josep Maria Vallès, aquesta petició està seguint el seu camí i la Generalitat ja ha emès un primer informe favorable.
De moment, la ciutat festeja aquest símbol del municipi i de la preservació de l'entorn natural. El primer dels actes ha tingut lloc aquest dimecres al mateix arbre, on els grups municipals, membres del consistori i de les entitats vinculades; així com alumnes de l'escola Pi d'en Xandri, han arrencat els actes de celebració per a un pi que té una esperança de vida d'uns 400 anys.
CONSULTA AQUÍ TOTS ELS ACTES DE LA COMMEMORACIÓ
Josep Maria Vallès
Fa uns mesos vam aprovar una moció per declarar-lo Arbre Monumental de Catalunya. Hem passat el primer filtre, tenim el primer informe favorable.
Sergi Perdices
El moment que no té tota l'aportació hídrica l'arbre comença a donar símptomes com les fulles més petites. Com no hi ha hagut cap canvi, deduïm que és per la manca de pluges.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.