L'Ajuntament i la UPC aproven un conveni per seguir monitoritzant el Monestir

L'objectiu és detectar els moviments que es produeixin en aquest edifici històric i seguir treballant per la seva conservació


  • Comparteix:

El Claustre del Monestir, vist des de la coberta / Foto: Cugat Mèdia

El Claustre del Monestir, vist des de la coberta / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal d'aquest mes de maig ha aprovat per unanimitat un conveni entre l'Ajuntament i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per seguir monitoritzant mitjançant sensors de moviment l'església del Monestir de Sant Cugat. El conveni entre l'Ajuntament i la UPC és per un període mínim de dos anys i sis mesos, que podran ser prorrogables per quatre anys addicionals. L'Ajuntament farà una aportació de 17.250 euros.

L'objectiu és detectar els moviments que es produeixin a l'estructura d'aquest edifici històric -declarat Bé Cultural d'Interès Nacional- per tal de fer-ne seguiment i seguir treballant per la seva correcta conservació. Amb les dades que s'obtinguin es podrà tenir un bon coneixement de l'edifici i "preveure i predimensionar, si escau, les obres necessàries per reparar les patologies i garantir la futura seguretat del temple per a l'ús i gaudi de la ciutadania".

Aquesta monitorització s'està duent a terme des de l'any 2016 i s'inclou dins de les actuacions previstes en el Pla Director del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.