Cugat Mèdia participa en el 2n Congrés de Joves per la Pau - Arcadi Oliveres

El mijtà públic ha realitzat un taller per elaborar un pòdcast sobre masculinitats diverses


Temes relacionats

El racisme, el gènere i el plaer vertebren el 2n Congrés per la Pau - Arcadi Oliveres (21/mai/24)

Escolta el pòdcast realitzat al Congrés de Joves per la Pau-Arcadi Oliveres (12/mai/23)

El bullying i la discriminació centren el debat del primer Congrés de Joves per la Pau-Arcadi Oliveres ( 5/mai/23)

Comiats emotius de Paco Soler, Arcadi Oliveres i Pere Pahissa: resum 2021 ( 2/gen/22)


  • Comparteix:

Cugat Mèdia ha participat en la tercera jornada del 2n Congrés de Joves per la Pau - Arcadi Oliveres. El mitjà públic de la ciutat ha impartit un taller participatiu on les masculinitats diverses han estat el tema central. L'educador social Cesc Laporta ha encetat el taller amb una reflexió sobre la construcció de la masculinitat, l'impacte dels rols i els estereotips de gènere, i finalment s'ha debatut sobre el paper dels homes en el feminisme. Tot seguit, Jèssica Sotodosos, responsable de Ràdio Sant Cugat a Cugat Mèdia, ha explicat als joves com s'elabora un pòdcast i com tractar continguts amb esperit crític i pedagògic en llenguatge radiofònic. Aquest espai de reflexió convertit en pòdcast s'ha enregistrat amb el públic assistent i es podrà escoltar dilluns vinent a les 10 h a Ràdio Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

El Congrés de Joves per la Pau - Arcadi Oliveres és una iniciativa organitzada per la Unipau, que pretén crear espais de reflexió, intercanvi i accions enfocades a educar per la pau, més enllà de les aules. Jèssica Sotodosos, responsable de Ràdio Sant Cugat a Cugat Mèdia i coordinadora del taller de pòdcast, ha posat en valor la importància que el mitjà públic de la ciutat serveixi d'eina educativa i de comunicació amb i entre els joves de Sant Cugat. Per la seva banda Arés Perceval, directora de la Unipau, ha explicat que el congrés pretén ser un homenatge anual a l'Arcadi Olieveres a través d'un dels elements que ell més valorava, l'educació entre els joves.

Després de l'experiència de la primera edició, enguany el congrés ha passat d'una a tres jornades que han tingut lloc al Casal de Joves Torreblanca i ha comptat amb la participació dels alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'escola Avenç i l'institut Leonardo da Vinci, de Sant Cugat, i l'institut Estatut de Rubí. Durant la jornada d'avui divendres els joves han presenciat la ponència de Quinny, sobre com influeix la interculturalitat en les nostres vides i a part del taller de Cugat Mèdia, han pogut participar en un taller d'antiracisme a través del hip hop, a càrrec de Mastaquba & Jaguar i han elaborat un fanzín col·lectiu explorant la identitat de gènere i sexuals en la vida dels i les joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.