En marxa el pla alternatiu a Rodalies després del robatori de cable de coure de diumenge

L'R8, que passa per Sant Cugat, no s'ha vist afectada


  • Comparteix:

Una de les alternatives que està facilitant Renfe per desplaçar passatgers són els autobusos / Foto: ACN (Mar Martí)

Una de les alternatives que està facilitant Renfe per desplaçar passatgers són els autobusos / Foto: ACN (Mar Martí)

Renfe i Adif s'han coordinat amb la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i Mossos d'Esquadra per establir un Pla de Transports alternatiu a les ínies de Rodalies de Barcelona. Les línies R4, R3, R7 i R1 han arrencat el servei aquest dilluns amb el pla alternatiu establert després de l'avaria provocada pel robatori de cable de coure de diumenge però amb modificacions. L'R8, la línia que té parada a Sant Cugat-Coll Favà, no té cap afectació en el seu servei.


Consulta aquí quines afectacions tenen les línies que passen o són pròximes a Sant Cugat:

R7

La línia amb parada a Cerdanyola-Universitat, anterior estació a Sant Cugat i compartida amb l'R8, acull viatgers en tren des de Fabra i Puig fins a l'estació de Cerdanyola del Vallès. Entre aquesta darrera i fins a la Universitat Autònoma s'han habilitat autobusos llançadora per continuar el viatge. Renfe proposa l'alternativa del bus Exprés 3 (E3) si no es vol agafar el tren.

R8

No presenta afectacions al servei, ja que ni les seves estacions d'origen, Martorell Central (R4 Sud) i Granollers Centre (R2), ni l'estació compartida amb l'R7 (Cerdanyola-Universitat) no s'han vist afectades pel robatori de cable de diumenge.

R4 Nord

La xarxa ferroviària redueix la freqüència de trens entre Manresa i Cerdanyola a només dos trens per hora i sentit. A partir de Cerdanyola hi ha servei d'autobusos fins a Fabra i Puig, on els usuaris han de continuar el viatge amb metro (L1). Les alternatives de transport que proposen els coordinadors d'aquest Pla de Transport són: FGC per a passatgers de Manresa (R5), Terrassa (S1) i Sabadell (S2). I caminar des de les estacions Montcada-Manresa i Montcada i Reixac, i continuar el viatge amb l'R2, que no presenta afectacions en el seu servei.

Pel que fa a línies que no afecten Sant Cugat

  • L'R4 Sud circula des de Sant Vicenç de Calders o Martorell fins a l'Hospitalet de Llobregat, on els usuaris han de seguir amb metro (L1 o L5, si baixen a Cornellà).
  • L'R1 i l'RG1 funciona des de Maçanet o Mataró fins a Badalona, i allà es deriven els viatgers al metro (L2).
  • L'R3 circula entre Puigcerdà i Montcada Ripollet, amb dos trens per hora i sentit. A partir de Montcada hi ha servei d'autobusos fins a Fabra i Puig, on els usuaris han de continuar el viatge amb metro (L1).
  • L'R2 Nord i Sud, R11 i Regionals Sud no presenten afectacions



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.