Any i mig sense poder tornar a casa: els afectats per l'encastament del camió de la neteja demanen solucions

El matrimoni està a l'espera de la llicència d'obres i de la indemnització de l'accident, del qual encara no s'ha fet pública la causa


Treballs d'enderroc de la casa / Foto: Cedida

Treballs d'enderroc de la casa / Foto: Cedida

El matrimoni de Mira-sol, la casa del qual va patir l'encastament d'un camió de la neteja municipal, demana a l'Ajuntament solucions per poder tornar a casa un any i mig després de l'accident. Mercè Tomàs i Toni Subirà encara estan a l'espera de rebre la llicència d'obres per reconstruir la seva llar, arran de l'enderroc parcial que es va haver de fer a la parcel·la. També estan pendents que les asseguradores de la casa i Valoriza, concessionària del servei de neteja, es posin d'acord en la indemnització. Segons la família, l'empresa es fa càrrec del cost de les obres de construcció, que està previst durin vuit mesos. A dia d'avui, no s'ha fet públic el motiu de l'accident tot i els reiterats requeriments de Cugat Mèdia a l'Ajuntament.


Una escombradora al rebedor

El 8 de desembre de 2022 una escombradora va enderrocar parcialment la façana d'un habitatge del carrer Diamant i va penetrar en la seva totalitat dins la cuina-rebedor. Sortosament, el matrimoni no es trobava a casa i els ocupants del vehicle no van resultar ferits. L'edifici era de la família i datava de 1930.

Segons la informació facilitada en el seu moment per l'Ajuntament, el vehicle estava fent la pujada, molt pronunciada, del carrer del Monestir de Poblet quan el conductor en va perdre el control.

Un any i mig fora de casa

El matrimoni va estar allotjat tres mesos en un aparthotel facilitat per l'Ajuntament i després va entrar a viure en un pis al barri de Sant Francesc, on encara resideix de forma temporal. Valoriza els retornarà el lloguer abonat al llarg de 2023 una vegada les asseguradores resolguin la indemnització. De moment, l'asseguradora de la casa ha aportat ja 55.000 euros, segons la família Subirà.

Coincidint amb l'enderroc de la casa, Cugat Mèdia va contactar amb Valoriza, que va remarcar la voluntat conciliadora mostrada "en tot moment" per l'empresa per ajudar la família. Fonts de la companyia, van subratllar que el tema de la indemnització està en mans de les asseguradores.

Canvi de govern a l'Ajuntament

Tot aquest periple ha coincidit amb un canvi de govern a l'Ajuntament, amb Junts al capdavant. El fill del matrimoni, Sergi Subirà, ha agraït que el nou consistori estigui pagant des del gener el lloguer del pis on viuen els pares, tot i que demana ajuda per obtenir la llicència d'obres.

Per concedir aquest permís, primer cal que Valoriza pagui l'aval de 3.000 euros -que inicialment l'Ajuntament demanava a la família- per cedir el terreny per fer la vorera. La família té pendent una nova reunió amb l'alcalde, Josep Maria Vallès, per abordar la situació, així com la reclamació patrimonial que va sol·licitar la família. En aquest informe, segons Sergi Subirà, amb declaracions de Bombers, Policia Local i les asseguradores, s'apuntaria que el responsable civil de l'accident seria Valoriza.



TAMBÉ ET POT INTERESSAR