Una càmera mòbil començarà a multar les infraccions a l'Anella Verda

El dispositiu ha superat una prova pilot i busca controlar l'accés al carril bici per part de vehicles motoritzats


Imatge de l'Anella Verda als Quatre Cantons / Foto: Ajuntament

Imatge de l'Anella Verda als Quatre Cantons / Foto: Ajuntament

La Policia Local començarà a sancionar infraccions de vehicles no autoritzats al carril bici de l'Anella Verda amb una càmera mòbil. El dispositiu fins ara ha estat en fase de proves, període en què ha registrat una mitjana de cinc infraccions per hora durant els moments de més volum circulatori. L'objectiu ara és reduir aquestes infraccions als carrils bici del centre de la ciutat per millorar la seguretat viària. Aquest tipus d'infraccions són greus i poden comportar multes d'uns 200 euros.

La càmera mòbil se suma al vehicle lector de matrícules que ja està en marxa des de fa mesos i que, juntament amb el contral de les zones d'estacionament, controla infraccions part part de vehicles motoritzats al carril bici.

Segons l'Ajuntament, aquest nou dispositiu ha de servir de primer pas per "pacificar el centre urbà, millorar la gestió del trànsit i, especialment, garantir la seguretat en els accessos a les escoles situades dins l'Anella Verda". Així, la prova pilot, s'ha centrat en identificar i corregir comportaments imprudents, que ara suposaran sancions econòmiques.

La incorporació en el control del trànsit del centre d'una càmera dinàmica va ser un compromís del govern en el moment que van retirar les pilones que separaven per seguretat el carril bici de la calçada en alguns trams.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR