Aturades a Rodalies aquest divendres

La línia R8 que para a Sant Cugat - Coll Favà quedarà afectada per la vaga dels interventors i empleats de les estacions


  • Comparteix:

Imatge d'un tren de Rodalies / Foto: Generalitat de Catalunya

Imatge d'un tren de Rodalies / Foto: Generalitat de Catalunya

CCOO i UGT han convocat aturades al servei de Rodalies de Catalunya aquest divendres 15 de març. Més de 400 interventors i empleats de les estacions així com els del centre de gestió estan convocats a una vaga de 23 hores. L'aturada es dividirà en tres torns: entre la mitjanit i les 6h, amb aturades als centres de gestió; entre les 6h i les 14h, al torn de matí del servei ferroviari; i entre les 14h i les 23h, durant el torn de tarda. Ara per ara, però encara no s'ha especificat quin serà el percentatge de serveis mínims. A Sant Cugat, es veurà afectat el servei a l'estació de Sant Cugat-Coll Favà on para la línia R8.

Des de la UGT i CCOO denuncien l'infrafinançament de la xarxa de Rodalies catalanes i la falta de recursos necessaris perquè funcionin correctament i sense incidències. Els sindicats ho han anunciat en un comunicat emès aquest dilluns després que la reunió amb l'empresa, que ha comptat amb la medicació de la Generalitat, ha finalitzat sense acord. En la mateixa línia, també reclamen incrementar el personal del servei, sobretot en els centres de gestió, taquilles, centres d'informació i d'intervenció.

Serveis mínims

Segons publica Btv, els centres de gestió tindran el 40 % del servei. Aquest percentatge pot distribuir-se de forma irregular durant tota la jornada. Els interventors funcionaran amb el 66 % de serveis mínims en hores punta (6-9.30 h i 17-20.30 h) i amb el 33 % la resta de franges de vaga. Aquestes percentatges es poden distribuir de forma irregular durant el dia en funció de les necessitats del servei.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.