Les AFA convoquen una mobilització aquest divendres per exigir més ombra als patis escolars

L'Ajuntament ha anunciat mesures per cobrir l'estiu


  • Comparteix:

Pati de l'escola-institut Catalunya / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Pati de l'escola-institut Catalunya / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Les AFA de les escoles públiques de Sant Cugat es mobilitzen per exigir més ombra als patis i, amb la Coordinadora d'AFA, convoquen una manifestació per aquest divendres. Vuit mesos després que el ple aprovés una moció institucional per garantir el confort climàtic a les aules, la Coordinadora lamenta no tenir retorn sobre les accions concretes que tenen previst fer-se. La marxa, sota el lema 'Per una escola amb ombres! En joc la seguretat dels nostres infants!', s'iniciarà a les 16.30 h a la sortida de cada escola. Després, les famílies es desplaçaran fins al Monestir i, un cop allà, quan hagin arribat les comitives de tots els centres, enfilaran juntes cap a la plaça de la Vila a les 18 h.

En un comunicat aquest dilluns, la Coordinadora d'AFA explica que convoquen la mobilització davant "la inoperància de l'Ajuntament" a l'hora de realitzar intervencions en els centres educatius per minimitzar els efectes de les altes temperatures. També apunten contra la regidora d'Educació, Carme Ardid, per no reunir-se, diuen, amb "totes les AFA per treballar l'assumpte conjuntament".

Les famílies demanen millorar les condicions de les ombres als patis, instal·lar sistemes de ventilació i/o climatització als centres, i integrar les escoles dins la Xarxa Municipal de Refugis Climàtics. Punts, alguns, que ja es preveien a la moció aprovada al juliol, a proposta d'En Comú Podem.

La presidenta de la coordinadora, Carme Roca, diu que és inadmissible "tenir nens en aules a 30 graus" i que els mesos de calor ja estan picant a la porta amb l'eventual arribada de la primavera. De fet, la moció institucional que va aprovar el ple acordava tenir enllestit abans d'acabar el mes de març un pla municipal de millora d'ombres als patis, amb pressupost i calendari.

L'Ajuntament s'explica

Segons un comunicat dos dies abans de la manifestació, el consistori diu que ha començat a treballar en la implementació de les mesures més urgents de confort climàtic a les aules després de reunir-se amb les direccions dels centres. L'Ajuntament preveu que aquest estiu ja es pugui gaudir de les millores de climatització i ventilació més urgents a les escoles bressol. Pel que fa a les escoles d'educació infantil i primària des de l'executiu ja han informat el departament d'Educació de la Generalitat de les accions que volen dur a terme, ja que aquestes queden sota el seu ventall de competències.




Carme Roca

Si ja un professional podria negar-se a treballar en aquestes temperatures, un infant que és més sensible, què?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.