Les violències i la lluita feminista es troben al 'Parc de les Dones' de Cugat Mèdia

El mitjà públic ha realitzat un programa especial d'entrevistes amb motiu del 8-M


  • Comparteix:

El Parc de les Dones de la Floresta dona nom al programa especial que Cugat Mèdia estrena aquest divendres en el marc del Dia Internacional de les Dones. El parc és l'escenari físic i simbòlic de les reflexions de quatre santcugatenques de perfils i històries molt diferents però amb un objectiu comú: alçar la veu en la defensa dels drets de les dones. El mitjà públic entrevista l'educadora infantil i cambrera de l'Afònic, Cris Montes; la poeta i filla predilecta de Sant Cugat, Marta Pessarodona; la portaveu d'Abya Yala i defensora dels drets de les dones migrades, Eddy Laverde; i l'administrativa i activista pels drets de les dones, Ari Jiménez.

Amb elles, Cugat Mèdia ha abordat els diferents tipus de violència que pateixen les dones. El programa parla del feminisme d'abans i el d'ara, i també de les discriminacions que es pateixen durant el dia i, sobretot, a les nits.

En les converses han planat lleis com la d'Estrangeria, la del "només sí és sí" i també la futura "llei trans" catalana. I a banda del que fan les administracions en polítiques d'igualtat, també s'ha abordat el comportament de la societat, davant paraules com "consentiment", "dona trans" i "precarietat laboral",

Montes, Pessarrodona, Laverde i Jiménez han parlat de reptes, d'assignatures pendents i dels seus referents: des de la Mercedes de La Bohèmia a Mercè Rodoreda, passant per totes i cadascuna de les dones que es dediquen al servei de la neteja de Sant Cugat.

Cugat Mèdia oferirà pròximament cadascuna de les quatre entrevistes íntegrament.




Cris Montes

Són molts anys d'experiència. Quan vaig començar et trobaves a comentaris desagradables en termes físics, intel·lectuals.... Era gairebé assetjament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.