El govern de l'EMD opta per prorrogar el pressupost aquest any

Les esquerres diuen que "no han tingut prou temps" per negociar amb Junts


  • Comparteix:

El govern de Valldoreix, a la sessió de febrer / Foto: EMD

El govern de Valldoreix, a la sessió de febrer / Foto: EMD

El govern de l'EMD, format per Valldoreix Plural, ERC, el PSC i la CUP, ha decidit funcionar amb pressupost prorrogat aquest 2024 perquè 'no ha tingut temps' suficient per negociar amb Junts, la força majoritària. En una entrevista a Cugat Mèdia, el sotspresident primer i vocal d'Economia, Ramon Segura, admet que van anar tard iniciant les converses al novembre i que una estructura petita com l'EMD hauria de tenir ja tancats els comptes. Segura recorda que amb la pròrroga la despesa ordinària no està compromesa, però que no es podran fer grans inversions.

El govern va verbalitzar públicament el motiu pel qual no té projecte de pressupost a la junta de veïns d'aquest dijous. El vocal Segura va recordar que altres administracions, com l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, funcionen amb comptes prorrogats i que han optat per aquesta via en no tenir temps per posar-se d'acord amb els juntaires, als quals emplaça per parlar per al pressupost 2025. El sotspresident primer ha explicat a Cugat Mèdia que les converses s'iniciarien després de Setmana Santa.

"El PP va baixar-se de les negociacions perquè eren molt distants i amb Junts les posicions van ser molt oposades en el moment en què volien parlar d'inversions", apunta Segura, que afegeix que temes com l'Escola de Música i el nou pàrquing de Can Cadena, a tocar de l'estació, requereixen l'entrada en escena de l'Ajuntament.

El vocal subratlla, en l'entrevista a aquest mitjà, que tant el pàrquing de l'estació com l'Escola de Música de la vila tenen una majoria d'usuaris i alumnes, respectivament, de Sant Cugat i de fora de la ciutat per la qual cosa la implicació del consistori és necessària.

"Si Sant Cugat intervé en alguns assumptes, les coses poden canviar", vaticina el sotspresident primer de l'EMD, tot i que això serà de cara a les inversions del pressupost de l'any vinent. Segura remarca que l'estructura de personal de l'entitat municipal impossibilita asseure's ara i intentar tancar un acord amb Junts com deixava caure el principal partit de l'oposició aquesta setmana.

Els de Bernat Gisbert demanaven acords amb l'Escola de Música i el camp de futbol per desllorigar el pressupost de Valldoreix.

Amb tot plegat, la junta ha aprovat, amb els vots del govern i Junts, la tercera modificació pressupostària del 2024 per fer front a les despeses per a les quals no hi ha existència de crèdit, per la prorroga del pressupost.

Mira aquí la sessió plenària




Ramon Segura

Nosaltres vam començar tard les converses i ara no podem posar-nos-hi. Amb tranquil·litat ho parlem de cara el 2025.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.