El recorregut dels Tres Tombs, més adaptat per 'maximitzar' el benestar animal

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) critica que el protocol de benestar animal aplicat no tingui règim sancionador


Temes relacionats

Les Festes de Sant Antoni Abat, sense Mercat de Traginers i amb versió reduïda de la Festa dels Foguerons (11/gen/24)


  • Comparteix:

La PAS cada any fa un informe de les incidències de la rua / Foto: PAS

La PAS cada any fa un informe de les incidències de la rua / Foto: PAS

L'Ajuntament ha adaptat i revisat, amb la col·laboració de les entitats animalistes, el recorregut de la Rua dels Tres Tombs, que tindrà lloc el 21 de gener. L'objectiu, com cada any, és incorporar millores per reduir els incidents i maximitzar el benestar dels animals. Després de dues reunions amb els col·lectius animalistes, s'han pres diverses mesures com no llançar caramels, elevar i allunyar els equips de so, reforçar la distància de seguretat entre públic i animals i assegurar amb gomes de protecció els punts més proclius a les relliscades. Per a la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) aquestes adaptacions no satisfan les seves demandes, ja que advoquen per una festa sense presència animal. En una entrevista amb Cugat Mèdia, lamenten que el Protocol de benestar animal de la Federació Catalana dels Tres Tombs no inclogui règim sancionador.

Ho ha dit la membre de l'entitat, Laura Martí. Segons ella, el mateix Ajuntament va admetre en l'última trobada que el protocol té una difícil aplicació en termes sancionadors a l'hora de detectar alguna incidència. Per a Martí, aquesta situació no ajuda gaire a la lluita dels animalistes per molt que cada any es facin trobades amb l'Ajuntament per dignificar la rua en l'àmbit del respecte animal.

La PAS ha fet arribar a l'Ajuntament els detalls de l'informe que l'any passat va fer de la rua. El document detalla, entre d'altres aspectes, poca habilitat dels conductors dels carruatges, conductes reprovables d'alguns assistents i es recomana que els conductors no beguin alcohol a l'esmorzar de pagès.

Segons la regidora de Benestar Animal, Carme Ardid, el recorregut ha estat dissenyat per fer possible el manteniment d'aquesta festa tradicional, lligada al passat agrícola i ramader de la vila, amb el benestar animal. Com es va fer l'any passat, es fa un seguiment molt específic del recorregut, de les mesures correctores en aquells punts on es detecta risc potencial de relliscada i es contracta dues veterinàries especialitzades en benestar animals d'èquids.

Durant tota la celebració, es treballa de forma coordinada entre els serveis de Cultura i Benestar Animal, l'equip veterinari, la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat, Protecció Civil i la Policia Local.









CONSULTA EL PROGRAMA D'ACTIVITATS

Laura Martí

Hi ha un règim sancionador intern de la federació, però no és vinculant. El que és vinculant és el codi penal.

Carme Ardid

El meu paper és vetllar perquè la festa sigui un èxit i els animals no pateixin.

Carme Ardid

Farem petits canvis en el recorregut perquè el camí sigui el més adient possible i que els animals no pateixin. Són petits canvis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.