Les donacions de sang pugen un 32% a Sant Cugat i se situen per sobre les 2.000

El municipi se situa en quarta posició en el rànquing de més donacions, per darrere de Terrassa, Sabadell i Cerdanyola


  • Comparteix:

Sant Cugat va registrar 2.442 donacions al Banc de Sang i Teixits el 2023, un 32% més que l'any anterior. L'augment també s'ha produït en les donacions de plasma, que han crescut de les 112 a les 138. En el rànquing de donacions al Vallès Occidental, el municipi se situa en quarta posició, només per darrere de Terrassa, Sabadell i Cerdanyola. En l'àmbit comarcal, les donacions s'han incrementat molt lleugerament fins a arribar a les 26.242, un 0,1% més.




Les dues capitals comarcals lideren el nombre de donacions al Vallès, amb una aportació destacada de Terrassa. Amb 9.429 donacions, el municipi terrassenc representa més del 35% de les donacions totals i supera per més del doble les aportacions de Sabadell (4.250). El podi el completa Cerdanyola, amb 2.607 donacions.



Tot i l'increment de donacions a Sant Cugat i a altres municipis com Cerdanyola (+ 81%), el nombre d'aportacions al Vallès Occidental es manté gairebé idèntic al del 2022 i només creix en 30 donacions (+ 0,1%). A més de l'increment a Sant Cugat i Cerdanyola, destaquen també Polinyà (+ 182%) i Badia del Vallès (+ 24%). Per contra, aquests increments s'han vist compensats per la baixada de donacions a Santa Perpètua de Mogoda ( - 25%), Vacarrisses ( - 31%) i Barberà del Vallès (- 33%).




Enguany, la Marató de Donants de Sang de Catalunya ha arrencat l'11 de gener i s'ha allargat fins al 19. Sota el lema "fer-ho entre tots, és molt nostre", el repte era arribar a les 10.000 donacions en una setmana a tot Catalunya i poder remuntar les reserves de sang, afectades per les festes de Nadal. A banda dels principals hospitals, la iniciativa ha comptat amb més de 60 col·lectes repartides arreu del territori. Sant Cugat, però, no ha format part d'aquest circuit. Consulta aquí el calendari de donacions a Sant Cugat.

QUI POT DONAR SANG?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:
  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

  • Pots consultar totes les condicions aquí



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.