El lloguer es dispara a Sant Cugat i marca un rècord de 1.500 euros de mitjana en el tercer trimestre

El preu del lloguer ha incrementat més d'un 18% respecte al trimestre anterior i ha arribat al preu mitjà al mes més alt de la història al municipi


  • Comparteix:

Un cartell que anuncia el lloguer d'immobles / Foto: ACN

Un cartell que anuncia el lloguer d'immobles / Foto: ACN

El lloguer a Sant Cugat s'ha disparat en el tercer trimestre de 2023 i ha arribat als 1.499 euros al mes de mitjana, el que suposa un increment del 18,1% respecte al trimestre anterior i el preu mitjà més alt de la història al municipi. Segons les últimes dades a partir de les fiances de lloguer dipositades a l'Incasòl, es tracta de 229 euros més que en el segon trimestre i 16,7% més que fa un any. Aquest increment consolida encara més Sant Cugat com una de les ciutats amb els lloguers més cars de Catalunya. Supera, per molt, les quatre capitals de província i les dues capitals del Vallès Occidental. A Barcelona, la mitjana és de 1.171 euros al mes.

En l'última dècada, només en tres ocasions (el 2014 i el 2019 i el 2021, abans i després de la pandèmia) el preu mitjà del lloguer va baixar al municipi. L'increment en la resta d'anys, en alguns casos superior al 10%, ha provocat que en 10 anys el lloguer a Sant Cugat hagi pujat de mitjana un 56,7%.



A Catalunya, de mitjana el lloguer entre juliol i setembre s'ha situat en els 848,39 euros, 18,05 euros més que el trimestre anterior i un 8% més que fa un any. L'increment del preu a Sant Cugat, de fet, és un dels més destacats arreu del país. Així, el municipi es manté com la ciutat amb els lloguer més car de Catalunya.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.