Les obres de les pantalles acústiques a l'AP-7 es reprendran després de Reis

De moment s'han retirat les tanques de fibrociment que separen el carrer de Folch i Torres de l'autopista


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un dels trams afectats / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu d'un dels trams afectats / Foto: Google Maps

La instal·lació de les pantalles acústiques a l'AP-7 i la B-30 al pas per Mira-sol arribarà més tard del que estava previst. El ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana tenia previst que aquests elements estiguessin enllestit aquest mes; ara, les obres d'instal·lació estan agendades per després de Reis. De moment, només s'han retirat les tanques de fibrociment que separen el carrer de Folch i Torres de l'autopista i, la setmana vinent, la brigada municipal eliminarà els perfils metàl·lics de la zona.

La intervenció respon a una reivindicació ja històrica del veïnat de la zona. Les pantalles s'ubicaran en dos trams. Un és el de l'AP-7 entre els quilòmetres 157,2 i 158,2, que cobrirà els barris mirasolencs de Mas Gener i Can Cabassa. En aquest punt, es renovaran les pantalles existents i s'ampliaran amb noves. Seran pantalles d'entre sis i vuit metres d'alçada, vegetals o de plafó metàl·lic. L'altre tram és el de la B-30 entre els quilòmetres 0,6 i 2,3, que dona cobertura a la zona de l'estany dels Alous a la banda de Rubí. Aquí es col·locaran pantalles noves metàl·liques de sis metres d'alçada.

Les obres són a càrrec del ministeri a través dels fons europeus Next Generation, que destinen 4,9 milions d'euros a intervencions de protecció acústica a quatre carreteres de la demarcació de Barcelona.

A més, el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana té previst encarregar la redacció de dos projectes nous d'apantallament a l'altura de l'Hospital Universitari General de Catalunya i la Clínica Asepeyo; així com realitzar a petició del consistori estudis de sonometria al tram de la B-30 al seu pas per Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.