Acció de Gràcies també se celebra a Sant Cugat

La santcugatenca Kristin Berry reuneix cada any una trentena de persones a taula amb motiu de la tradició nord-americana


  • Comparteix:

Els Estats Units celebren aquest dijous una de les tradicions més estimades pels seus habitants: el Dia d'Acció de Gràcies. Un àpat amb el gall d'indi com a plat principal que reuneix famílies al voltant de la taula i que reivindicat el fet de compartir i agrair als éssers estimats. Es tracta d'una tradició que la santcugatenca Kristin Berry, d'origen estatunidenc, ha importat a la ciutat i que reuneix cada any una trentena de persones.

Admet que és "l'única americana a la taula", però celebra com els seus amics han adoptat la tradició. "Tohom ve arreglat, aporta algun plat i compartim", ha explicat. Un dels punts àlgids de la trobada, ha relatat a Cugat Mèdia, és el moment en què "cadascun dels assistents dona les gràcies".

L'origen de la tradició

El Dia d'Acció de Gràcies (Thanksgiving Day) se celebra als Estats Units el quart dijous de novembre i, al Canadà, té lloc el segon dilluns d'octubre. Es tracta d'un tradició que commemora l'arribada dels primers pelegrins anglesos a Amèrica a bord del vaixell Mayflower, el 1620, i com un nadiu americà de la tribu pawtuxet els va ensenyar a cultivar blat i a subsistir. Un any després, com a mostra de gratitud, van celebrar amb els nadius un àpat que va suposar la primera celebració d'Acció de Gràcies.


Kristin Berry

Sóc l'única americana, però ens juntem 30 persones. Tothom ve arreglat, ho passem genial. Cadascú aporta un plat i compartim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.