La decisió de participar en el David Popper va arribar després que Yuna guanyés una competició a Galícia i després a Alcañiz. "Vam anar amb la idea de veure món i sabíem que seria molt difícil guanyar", remarca Pons, que apunta a una de les claus de la victòria de la seva filla. "A Budapest vam anar a la sauna, ens vam relaxar i la Yuna se sabia molt bé la peça". Segons Pons, aquesta relaxació va ajudar Yuna a endur-se l'or cap a Sant Cugat.
Una victòria que també s'ha construït a base d'esforç i d'estudiar cada dia. "Durant quatre hores al dia, el violoncel està obert. No significa que estigui quatre hores seguides, va practicant de manera intercalada", explica el seu pare, que reconeix que, de moment, pot compaginar bé l'estudi del violoncel amb la resta d'activitats. "Intento que hi hagi un equilibri. Per sort, encara no té massa deures de l'escola". Malgrat guanyar el concurs de Budapest, la família de la Yuna no ha confirmat encara la seva participació en futurs certàmens. "Ara hi ha el Reina Elisabeth a Bèlgica, el Rostropovich a París... Encara ens hem de mirar si hi anirem".
Joan Pons
Va ser la Yuna que ens va dir que volia tocar el violoncel. Veia a la seva germana que toca el violí i una amiga meva li va deixar i li va agafar molta dèria.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.