La Marxa Infantil arriba a la 64a edició amb 2.000 participants

La cita té lloc aquest diumenge i repeteix el recorregut dels últims anys per Collserola


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Marxa Infantil / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu de la Marxa Infantil / Foto: Ajuntament

La 64a Marxa Infantil de Regularitat torna a omplir aquest diumenge Collserola. El Club Muntanyenc ha exhaurit totes les places amb 2.000 infants inscrits, que s'endinsaran per Collserola en un recorregut de prop de 10 quilòmetres. La cita esportiva, una de les més multitudinàries de la ciutat, arrencarà a les 9 h del parc de Ramon Barnils i l'ordre de sortida serà a partir del número de pitral. L'arribada és al mateix parc.

Està previst que les sortides s'allarguin fins a les 11 h. Els participants hauran de presentar-se a la sortida 15 minuts abans de l'horari assignat segons el número de pitral. S'han de quedar en un espai separat i seran cridats uns minuts abans de l'horari que tinguin establert.

Els participants, d'entre set i 12 anys, passaran de nou per la zona de Torre Cendrera, el pi d'en Xandri i Torre Negra en un recorregut de 9,5 quilòmetres.

En els llocs conflictius, com ara cruïlles, estarà indicat clarament amb sagetes de color groc i marques. També hi haurà voluntaris que portaran samarreta amb identificació de "la Marxa". Els participants no han de sortir del camí marcat.

La classificació, que es publicarà a Cugat Mèdia, s'elaborarà amb els temps registrats pel xip que porta cada parella durant el recorregut. Cugat Mèdia torna a col·laborar a la Marxa amb una carpa informtiva i el sorteig d'entrades de La Selva de l'Aventura.

Regularitat

En arribar a cada control hauran de passar per un aparell que registrarà els temps exactes de pas. Hi ha previst tres parades de descans.

  • Control 1: 20 minuts per descansar i esmorzar.

  • Control 3: 5 minuts per descansar

  • Control 6: 5 minuts per descansar i beure aigua de la font de l'escola Avenç


  • Els controls tenen un horari d'obertura i de tancament, i els participants no han d'arribar fora d'aquest horari. En els controls de parada, si s'arriba abans d'hora s'hauran d'esperar, a més del temps marcat, el temps amb què han arribat avançats. A la sortida del control de parada hauran de tornar a marcar el xip electrònic per tornar a enregistrar els temps de regularitat entre el control de parada i el següent de pas. La sortida després de la pausa es farà per ordre d'entrada al mateix control.

    Per cada minut d'avançament o retard entre l'horari efectuat i l'oficial, es carregaran tres punts en els controls de regularitat, que són secrets, i un punt en els controls de neutralització que són on es fan les parades de descans.

    Durant tot el recorregut hi ha col·laboradors de la Marxa; així com voluntaris de Creu Roja, Protecció Civil i d'ADF.

    Petjada verda

    Enguany, la Marxa té un caràcter sostenible i solidari. Per aquesta edició, la cursa té el segell 'Petjada verda' de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i bona part dels regals als guanyadors seran ecològics. Pel que fa al punt solidari de la cursa, cada inscripció inclou l'aportació d'un euro al projecte 'Gimnàstica sense barreres', que treballa perquè nens i nenes amb discapacitat intel·lectual puguin realitzar tota o una part de les sessions dels grups d'iniciació de la secció de gimnàstica del Club Muntanyenc.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.