S'ajorna l'obligatorietat de l'assegurança de responsabilitat civil per a gossos

Aquesta obligació s'emmarca en la llei de protecció dels drets i el benestar dels animals, que entrarà en vigor el 29 de setembre


  • Comparteix:

Uns gossos passegen al parc Turó de Can Mates / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Uns gossos passegen al parc Turó de Can Mates / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La norma de la nova llei de protecció dels drets i el benestar dels animals que obligarà a fer que totes les persones amb gossos hagin de contractar una assegurança de responsabilitat civil s'ha ajornat i no es començarà a aplicar a partir del pròxim 29 de setembre, quan entri en vigor la llei general. Segons ha informat la direcció general dels Drets dels Animals, que depèn del Ministeri de Drets Socials, es posposa aquest normativa en concret fins que es desenvolupi el reglament d'aquesta mateixa llei.

Què vol dir que cal desenvolupar el reglament de la norma? Doncs bé, segons ha publicat La Vanguardia, en haver-hi encara un Govern en funcions, aquest no pot aprovar el desenvolupament reglamentari específic que precisa la llei respecte als punts sobre l'assegurança de responsabilitat civil que hauran de tenir els gossos.

En què consisteix la llei de protecció dels drets i el benestar dels animals?

El dia que entri en vigor aquesta nova llei, que serà el 29 de setembre, passarà a ser estatal i no autonòmica i els propietaris passaran a ser tutors legals, independentment de quina sigui la raça, el sexe o l'edat de l'animal. Una de les normes de la llei és l'assegurança, el preu de la qual variarà, això sí, segons el tipus de gos que es vulgui assegurar. A Sant Cugat s'estima que hi ha un total de 10.870 gossos registrats, segons consta al registre del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (CCVC).

A més, amb l'entrada en vigor d'aquesta nova llei estatal, també serà obligatori, per als que vulguin tenir un gos, fer un curs formatiu per tal de "facilitar una correcta tinença responsable de l'animal", segons s'apunta al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Aquest curs haurà de quedar acreditat, tindrà validesa indefinida i serà totalment gratuït.

De la mateixa manera, la llei, que vol impulsar l'adopció i l'acollida d'animals, també prohibeix la cria de gossos per a la venda per part de particulars. Per dur a terme aquesta tasca comercial caldrà estar registrat al Registre de Criadors d'Animals de Companyia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.