Un niu de ballesters en una grua atura una obra al carrer de Guadalupe Duran

Els Agents Rurals han fet denúncia per paralitzar els treballs en ser una espècie protegida


  • Comparteix:

Agents Rurals, aquest dimarts, avaluant la situació del niu / Foto: Cugat Mèdia

Agents Rurals, aquest dimarts, avaluant la situació del niu / Foto: Cugat Mèdia

Un niu de ballesters instal·lat en una grua ha motivat la paralització aquest dimarts d'unes obres al carrer de Guadalupe Duran, al barri de Volpelleres. Els Agents Rurals han aixecat acta de denúncia perquè els treballs no continuïn mentre les aus, que són espècie protegida, facin nit al niu. La previsió d'Agents Rurals és que els ballesters comencin la migració en breu i així evitar una intervenció d'envergadura per retirar el niu, on no hi ha ous ni pollets.

El ballester o falzilla de panxa blanca és una au d'estiu que escull cingles, balmes i tallats per fer niu. No obstant això, no és estrany que enlloc d'espais naturals aquestes aus optin per alts edificis en zones urbanes o, com és el cas, aterrin en una grua.

En el que és un procediment habitual en casos d'espècies protegides, Agents Rurals ha denunciat el cas per garantir la protecció de les aus. El cos de la Generalitat ha informat a Cugat Mèdia que està pendent de si l'empresa responsable de la grua obté autorització del departament d'Acció Climàtica per continuar els treballs, sempre que el niu no perilli.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.