També a la part baixa de la llista i per sota els 1.000 euros, s'hi trobaven les Garrigues, el Priorat, la Noguera i el Montsià, segons l'Idescat.
Un dels factors que explica les diferències en l'import mitjà de les pensions contributives entre comarques és la major o menor presència de pensions provinents del Règim especial de treballadors autònoms (RETA), ja que generalment són més baixes que les del Règim general. La pensió mitjana provinent del Règim general per a Catalunya era de 1.168 euros, mentre que la pensió mitjana del RETA se situava en 749 euros.
També cal tenir en compte el tipus de pensions. Concretament, les pensions de jubilació representen el 65,7% de les pensions contributives i són les que tenien un import més elevat, fins als 1.232 euros.
D'altra banda, el Berguedà, el Ripollès i la Terra Alta eren les comarques amb proporcions més altes dels pensionistes. Al 2021, a Catalunya hi havia 1.508.402 pensionistes, un 19,6% de la població, segons l'Idescat, i en aquestes tres comarques representaven el 28,2% i el 27,7%, en els dos darrers casos. A on eren més baixes, en canvi, són a l'Aran (14,3%), la Cerdanya (14,6%) i l'Alt Empordà (15,8%).
Una altra de les conclusions de l'Idescat és que el 47,3% dels pensionistes cobraven prestacions contributives per sota els 1.000 euros, mentre que el 36,5% percebien entre 1.001 i 2.000 euros i el 16,2% superava els 2.000 euros d'import mitjà mensual.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.