Els Amics del Ferrocarril celebren la seva primera dècada d'activitats dedicades al món ferroviari

L'entitat santcugatenca va néixer l'any 2008, però no va ser fins al 2013 que, gràcies als FGC, van poder fundar l'associació


  • Comparteix:

Durant aquesta primera dècada, l'entitat santcugatenca ha realitzat tres maquetes d'escales diferents / Foto: Cedida

Durant aquesta primera dècada, l'entitat santcugatenca ha realitzat tres maquetes d'escales diferents / Foto: Cedida

Els Amics del Ferrocarril de Sant Cugat han celebrat, aquest divendres, el seu desè aniversari amb una jornada dedicada al modelisme ferroviari. La festa, que s'ha dut a terme a la seu de l'entitat ubicada a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Joan, també ha servit per retre homenatge a l'ideòleg i fundador de l'associació, Joan Ignasi Puente. L'entitat santcugatenca va néixer l'any 2008, però no va ser fins al 2013 que, gràcies a les facilitats per part dels FGC, van poder fundar l'associació. En aquest sentit, els socis i sòcies del col·lectiu encara donen les gràcies als Ferrocarrils de la Generalitat, que els va cedir l'espai on es troba la seu i part del material ferroviari per fer realitat el somni d'idear, construir i fer circular trens de grans dimensions en maquetes.

Durant aquesta primera dècada, l'entitat santcugatenca ha treballat en la realització de tres maquetes d'escales diferents, de les quals dues ja estan totalment finalitzades i també ha format part d'un cicle de visites destinades a estudiants o llars d'avis per tal de poder continuar difonent el seu coneixement sobre l'àmbit ferroviari.

A més a més, el soci i secretari del col·lectiu Andreu Vidal, ha apuntat, en declaracions a Cugat Mèdia, que els Amics del Ferrocarril estan treballant, conjuntament amb el Museu del Monestir, per preparar xerrades mensuals per aportar més detalls sobre la història i el desenvolupament del ferrocarril.

A l'esdeveniment, que ha comptat amb la participació activa de la vintena de socis i sòcies, també hi ha fet acte de presència el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament, Carles Brugarolas.



Andreu Vidal

Durant aquests deu anys hem treballat en la realització de tres maquetes d'escales diferents, de les quals dues ja estan totalment finalitzades i també hem format part d'un cicle de visites destinades a estudiants o llars d'avis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.