La cultura popular esquiva la pluja i es reivindica amb el seguici de Sant Pere

El recorregut ha iniciat a la plaça de la Vila i ha passat per la plaça Sant Pere i ha acabat a la llotgeta del Monestir


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha tornat a omplir de música i colors al ritme de la dansa popular. Els Geganters, els Trabucaires, els Gausacs i totes les entitats que formen part de la Coordinadora d'Entremesos i Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat han omplert de gresca aquest dijous els carrers més cèntrics de la ciutat. Tot plegat ha arrencat amb els Trabucaires de Sant Cugat que, un any més, han tornat a encapçalar el recorregut, que ha iniciat a la plaça de la Vila i que ha passat per la plaça Sant Pere, el carrer Major, la plaça d'Octavià i la llotgeta del Monestir. Després s'ha celebrat la missa major de Sant Pere i, a la sortida, l'Esclat de Festa ha donat pas a l'inici del ball del 'Paga-li, Joan'.



Els Trabucaires, els Diables, els Castellers, l'Entitat Sardanista, els Geganters, els Caparrots -que no s'ho han perdut malgrat la bretolada de la nit anterior-, els Bastoners, l'Esbart, el Grup Mediterrània, l'Escola de Música Tradicional i la Comissió del 'Paga-li, Joan' han mostrat part del seu repertori, tot i l'amenaça de la pluja, en un seguici de Festa Major que tancaven les autoritats.

El Joan i la Marieta i els castellers, dues de les entitats que no falten mai al seguici

El Joan i la Marieta i els castellers, dues de les entitats que no falten mai al seguici / Foto: Ajuntament

La membre de la Coordinadora, Irene Llamas, ha explicat que, tot i les opcions de posposar o ajornar el recorregut per la possible presència precipitacions, la "resposta de la ciutadania ha tornat a ser magnífica".

A la plaça de Sant Pere s'ha fet la tradicional ofrena a Francesc Vila Trabal, el santcugatenc que va recuperar el ball del 'Paga-li, Joan' i la cultura popular i tradicional a la ciutat davant de la casa on va viure tants anys a la plaça Sant Pere -Cal Trabal- amb el pilar d'entitats.

La tradicional foto de la colla gegantera davant de la casa del Francesc Vila Trabal

La tradicional foto de la colla gegantera davant de la casa del Francesc Vila Trabal / Foto: Ajuntament

Les entitats s'han dirigit llavors cap a la plaça d'Octavià pel carrer Major, per arribar finalment a la llotgeta del Monestir. Ha sigut el torn de la missa major de Sant Pere, oficiada pel mossèn Emili Marlés, i que ha comptat amb la presència de moltes de les entitats del seguici, així com l'alcalde, Josep Maria Vallès, i alguns regidors del consistori.

L'Esclat de Festa, a la sortida de l'església, ha impregnat de color la llotgeta del Monestir per celebrar, un any més, Sant Pere a Sant Cugat.





Irene Llamas

Tot i la pluja la resposta de la ciutadania ha estat magnífica. La diada de Sant Pere és una de les més boniques de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.